Чък Поланик

Първо да отметнем най-спорния въпрос и после ще преминем към самата новина – как, по дяволите, трябва да се произнася и пише това име на български? Някои от книгите, които имате в библиотеката, вероятно са от „Чък Паланюк”, но ние ще използваме доста по-вярното Чък Поланик и ще се надяваме тази тема просто да приключи веднъж завинаги. Ако на вас ви се спори и обсъжда, знаете къде са коментарите. А ние продължаваме напред с доста по-важни теми, като например какво се случва с поредната екранизация по роман на Поланик.

Haunted” съществува като проект още от 2008, но подобно на повечето екранизации, които трябваше да последват „Боен клуб”, но които така и не сме видели – „Snuff”, „Оцелелият”, „Невидими изчадия” и „Приспивна песен”, пътят му към екрана не е никак лесен, а още по-малко кратък. Общо взето, през последните почти 5 години единственото развитие е от тази седмица и то се изчерпва с обявеното от самия Поланик:

„Да, най-накрая имаме финансиране за екранизацията на „Haunted”. Очаквайте още подробности.”

Очакваме и още как. Нито една от книгите на Поланик не е лесна за екранизиране, това е ясно, но „Haunted” изглежда особено трудна и оттам особено любопитна. По-скоро колекция от разкази, отколкото роман, това казват запознатите – ние все още не сме я чели, но след като разбрахме за припадналите и травмирани хорица (основният виновник била историята „Guts”), вече сме твърдо решени да я започнем при първа възможност.

А докато чакаме новини около „Haunted”, продължаваме да се чудим какво става и с екранизацията на „Snuff”, за която миналото лято научихме, че не само си има готов сценарий, дело на Фабиен Марторел и Голан Рамрас, но и Марторел възнамерява да режисира филма, финансиран от „Immortal Transmedia”. Но от лятото минаха доста месеци на затишие и не е ясно дали въобще се работи по проекта или се е разпаднал окончателно и са забравили да ни кажат.

Така че на този етап продължаваме да чакаме развитие и се надяваме скоро да чуем, че „Snuff” не само ще го има, но и кастингът се оформя – особено ни е любопитно коя актриса ще видим в ролята на порно-звездата Каси Райт, която се готви за секс с 600 мъже. Ако се не сте запознати със сюжета на книгата, разказът е от гледната точка на очакващите реда си господин 72, господин 137 и господин 600, всеки от които има неочаквана връзка с Каси. Казахме ви, че ще е интересна екранизация, само действително да се получи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *