Понякога и трудните за разпространение филми намират своя път към екрана… в Щатите. И докато у нас имаме възможност да видим най-новия филм на Майкъл УинтърботъмThe Look of Love” в програмата на Киномания, IFC Films ще пуснат след седмица на VOD и на голям екран „Everyday”, с участието на Шърли Хендерсън и Джон Сим.

Everyday” дебютира преди година на фестивалите в Торонто и Telluride, определян е като амбициозна и мрачна драма, какъвто много често е и животът, все пак. Хиперреализмът в случая е еднакво привлекателен и отблъскващ – иска ти се да проследиш човешките съдби, но може да те спре очакването за емоционално натоварване; а зрителите, които очакват от киното само забавление, ще минат директно на следващото заглавие, още преди края на трейлъра.

Любопитно около този филм е продължителността на снимачния му период – пет години. Четирите деца са от едно семейство – Шон, Катрина, Стефани и Робърт Кърк влизат в ролите на дечицата на самотната майка Карън (Хендерсън), чиито мъж (Сим) е в затвора и всички заедно трябва да се преборят с реалността, за да запазят семейството си.

Everyday” изглежда като интересен и емоционален експеримент, който може да бъде възнаграден с търпение от киноманите. Все пак това е работа на Уинтърботъм…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *