Точно четири са австралийските проекти, които ще вземат участие в 76-мия международен филмов фестивал във Венеция през август и септември. „Babyteeth“ – първият пълнометражен режисьорски опит на Шанън Мърфи ще дебютира именно в тазгодишната надпревара. От създаването на фестивала през 1932 г. насам за първи път Австралия има представители на фестивала за трета поредна година, като през 2018 и 2017 специалната награда на журито отиде при други два представителя на югоизточния континент – съответно „The Nightingale“ на Дженифър Кент и „Sweet Country“ на Уоруик Тортън.

Babyteeth“ се очертава като горчиво сладнееща драма, разказваща страдащата от сериозно заболяване тийнейджърка Мила, която се влюбва силно в дребния пласьор на наркотици Моузес. Това, както може да предположите, е представата на много родители за повече от кошмарно развитие на обстоятелсвата. Положителното е, че новото увлечение на Мила ще ѝ носи нов и различен стремеж към живот. Ситуацията поставя семейният морал на изпитание, докато момичето показва на хората около нея как истински се живее, докато животът ти е погълнат от великолепен хаос, който проличава от части и в трейлъра.

В „Babyteeth“ ще имаме щастието на видим няколко имена от австралийската филмова сцена, сред които Бен Менделсон („Rogue one„, „Черният рицар: Възраждане„, „Капитан Марвел„, „Най-мрачният час„), Еси Дейвис („Австралия„, „Игра на тронове„, „Assassin’s Creed„), Тоби Уолъс, а в ролята на Мила ще влезе Елиза Сканлън, която се открои с участието си в телевизионната поредица на HBO „Отворени рани“ и в бъдеще с най-голямо нетърпение очакваме да я видим в режисираната от Грета Гъруик нова адаптация на „Малки жени“ с Тимъти Шаламе, Сърша Ронан и Ема Уотсън. Шанън Мърфи има в режисьорската си кариерата малко повече от десет заглавия на късометражни продукции и телевизионни поредици, и макар да се е изявявала като сценарист и съсценарист на някои от тях, в случая с „Babyteeth“ отговорността по адаптирането е предадена на Рита Калнеджайс, която е автор на пиесата, вдъхновила идеята за филма.

Както споменахме, премиерата на „Babyteeth“ ще се състои на приближаващия с пълна сила кино фестивал във Венеция на 4-ти септември и  липсва информация кога ще бъде достъпен за международна дистрибуция, но, откровено казано, по-интересна изглежда символиката в заглавието на филма, а за нея също липсват подробности за момента.

бен менделсон

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *