„Red”

Не очаквахме режисьорът на недооценената романтика „Жената на пътешественика във времето” и скучничкия „Летателен план” – когото определяме като филм за майки – да ни изненада с една от най-забавните и приятно изглеждащите комиксови адаптации за тази година, но точно така се случи.

Става въпрос за екранизацията на комикса (или графичния роман, ако предпочитате), „RED”(Retired Extremely Dangerous) на Уорън Елис, в който група пенсионирани ЦРУ агенти се завръщат в играта с гръм и трясък.

В ролите ще видим Брус Уилис, Хелън Мирен, Джон Малкович и Морган Фрийман и ако само те не са ви достатъчни, към тях прибавете и Мери-Луиз Паркър, Карл Урбан, Ричард Драйфус и Брайън Кокс.

Франк, Джо, Марвин и Виктория са най-добите бивши агенти на ЦРУ, които след като са натопени за убийство се превръщат в цел номер едно. За да успее да разкрие конспирацията и най-вече за да оцелее, екипът трябва внимателно (или пък не) да планира всяка своя стъпка, за да може винаги да са с една крачка пред враговете си.

Единственото нещо, което ни притеснява в този филм са имената на сценаристите Ерик и Джон Хьобър, познати ни от абсолютното разочарование „Ледена смърт”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *