След като Оливия Уайлд избухна на режисьорската сцена с дебютния си „Booksmart“ и показа, че не е просто красавица, снимаща се в сравнително посредствени филми, похвалите от критиката не закъсняха и сега режисьорската й кариера заслужено изглежда е в подем. Освен предстоящия „Don’t You Worry Darling”, за който Уайлд е заформила страхотен каст, сега разбираме, че тя ще се потопи и в ултра популярния свят на комиксовите супергерои.

Потвърдена беше новината, че Уайлд е наета от Sony да режисира и напише филм, заедно с партньорката си Кейти Силберман, който ще бъде поставен в тяхното крайче от „вселената“ Спайдър-мен и ще се фокусира върху женски персонаж. Припомняме, за който разбираемо може да се е объркал, че Sony притежават кино-правата за Спайдър-мен комиксите на Marvel, заедно с всичките му герои и анти-герои. Те се колаборират с Disney, за да имаме един (перфектен) Спайдър-мен в момента, но реално през цялото време те си разработват техни си отделни филми – най-известният от които е неописуемият „Венъм“, но в същата част от вселената е и предстоящият „Morbius”.

spider-woman-20200821

Очаква се, че проектът, с който Оливия Уайлд ще се захване по всяка вероятност ще представи Спайдър-уомън – алтер-его, зад което в комиксите са стояли и Мери Джейн Уотсън, и Гуен Стейси, и Джесика Дрю, за която всъщност стискаме палци да става въпрос, тъй като другите вече сме ги виждали на големия екран.

Очевидно е, че от Sony наистина се опитват да се фокусират върху женските си персонажи, четем за планове и за други филми като „Madame Webb” и „Sable and Black”. Разбира се, всичко това все още е в много ранен стадий на продукция и въобще не се знае дали въобще и кога ще се случи. С име като Оливия Уайлд зад един от проектите обаче смятаме, че нещата би трябвало поне тук да се задвижат – тя не просто е добре позната на публиката като лице, но всички в Холивуд видяха и че знае как да прави наистина качествено кино с „Booksmart”.

Разбира се, самата Уайлд има още няколко замислени режисьрски начинания, на първо място от които е „Don’t You Worry Darling”, за който всички сме много любопитни, така че за супергеройския филм има време да почакаме. Въпреки това, когато се стигне до кастинг, със сигурност ще споделим веднагически.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Booksmart беше един от най-прехвалените филми, но пък не беше лош. Дано й се получи с този проект.

    П.С. „Silver and Black“, а не „Sable and Black“ – този филм би бил в пъти по-интересен от горепосочения.