Снимките на петата част от вдъхновената от Майкъл Крайтън дино-поредица „Джурасик парк“ ще започнат в Хавай и Лондон през февруари 2017 г. След като през април се разбра, че с режисурата на новия филм от франчайза ще се заеме Хуан Антонио Байона, а наскоро споделихме подробности и за това какво можем да очакваме от проекта, сега обръщаме вниманието си към Колин Тревъроу, който режисира миналогодишния динозавърски хит – „Джурасик свят“.

Ето какво има да каже той за следващия филм, на който ще бъде продуцент:

Ще бъде по-напрегнат и страшен. Това е просто начинът, по който е проектиран; така се развива историята. Знаех, че искам Байона да го режисира много преди някой да бе чул за подобна възможност, затова цялото нещо бе изградено около неговите способности.

Доволни сме да научим, че Байона ще се позовава на възможностите си да представя реалистично ужасяващи и грандиозни събития (много харесваме „Невъзможното“), които ще се напаснат с тона на поредицата. Освен това, Тревъроу обещава, че ще видим още много от аниматрониките, които бяха една от ключовите революционни съставки, които превърнаха оригиналния „Джурасик парк“ в кино-събитие.

Ще има аниматроники със сигурност. Ще следваме същите правила като при останалите филми от франчайза. Аниматронните динозаври не могат да тичат или да изпълняват сложни физически движения и изобщо, за всичко подобно се обръщаме към анимацията. Същите правила се прилагаха и в първия „Джурасик парк“. Мисля, че липсата на аниматроника в „Джурасик свят“ се дължеше повече на физиката на Индоминуса, на начина, по който животното се движеше. То беше много бързо и пъргаво, тичаше много, имаше нужда да движи ръцете и краката, врата и опашката си едновременно. Не беше тромаво създание. Написали сме няколко възможности за аниматроники в „Джурасик свят 2“ – защото трябва да се започне от ниво сценарий – и мога да потвърдя, че Байона има същите приоритети. Той държи да се осланя на практически ефекти винаги, когато има тази възможност.

„Джураси парк“ - T-Rex аниматроника
„Джурасик парк“ – T-Rex аниматроника

Относно спекулациите накъде ще тръгне историята в следващия филм, Тревъроу твърди, че няма да станем свидетели на милитаризирани динозаври (развой, загатнат от героя на Винсънт Д‘Онофиро в „Джурасик свят“).

Не се интересувам от милитаризирани динозаври, поне не на практика. Харесват ми на теория като мечтата на лунатик. Когато тази идея ми беше представена за първи път като част от по-ранен сценарий, звучеше като нещо, което героят Оуен щеше да развива от самото начало. Първата ни реакция, на мен и Дерек, беше „Не, ако някой ще милитаризира раптори, това трябва да е лошият, той е луд.

И за финал, Крис Прат изглежда, също като нас, е доволен от прочетеното:

chqbziiwoaawikx-jpg-large

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Този Бойола нещо не ми вдъхва доверие, но ще видим какво ще надроби. Само дано не осере поредицата…