В тези карантинни и откровено депресиращи времена си търсим развлечение навсякъде, където можем да го намерим, и някои неща, които сигурно в нормални обстоятелства нямаше да ни направят впечатление, сега носят искрена забава. Позволете ми да ви обясня защо точно такъв е случаят с „Venom 2”. Естествено, че първият „Венъм” не е добър филм – подходящо нарицателно за него е звучната българска дума „мазаляк”. Само че първият филм има своите моменти, има собствен шантав и безмозъчен чар, който донесе добро настроение на хората, които успяха да приемат нещо различно от очакванията си – все пак филмът направи повече от 850 милиона долара на международния боксофис.

Забавата за „Venom 2“ обаче тепърва започва. Тъй като се уморихме и се натъжаваме от всички филми, които биват избутани с месеци в бъдещето заради цялата ситуация, спряхме да отразяваме всяка една промяна на премиерна дата. Сигурно обаче вече знаете, че „The Batman” на Мат Рийвс преди ден освободи централната лятна дата 25 юни 2021 и се премести през октомври 2021. И вместо „The Batman”, който изглежда прекрасно, мрачно, сериозно и тържествено, кой се намества на същата дата няма и ден по-късно, с цялата си извънземна наглост? Не друг, а вторият „Венъм” (оригинално планиран за октомври тази година) със зашеметяващото си ново подзаглавие „Venom 2: Let There Be Carnage”.

Наясно съм, че хората, които се разочароваха от първия „Венъм”, вероятно не намират нищо забавно в цялата ситуация. Подзаглавието само по себе си ясно показва, че вторият филм ще залегне още повече на несериозната, забавна и наподобяваща детска анимация страна на първия филм. Ако някой се е надявал, че продължението ще направи някакъв завой към 90-тарската гръндж естетика на Венъм от комиксите, по всичко личи, че ще бъде разочарован. Но пък за хората, които оцениха взаимоотношенията между Еди Брок и Венъм от първия филм, които още искат да ги гледат как си разиграват собствената версия на buddy cop comedy, развиваща се изцяло в тялото на Том Харди, докато междувременно ядат главите на лошите – е, изглежда, че ще имат тази възможност.

А всъщност има и доста сериозни причини за интерес към „Venom 2: Let There Be Carnage”. Зад камерата този път ще застане Анди Съркис, който без съмнение ще вкара филма в съвсем различна категория на специалните ефекти, а кой по-подходящ човек да му помогне с това от носителя на три награди „Оскар” за операторско майсторство Робърт Ричардсън, който последно засне „Имало едно време … в Холивуд” – само един от впечатляващите му кредити.

Както подсказва новото ми любимо заглавие на филм, историята ще се върти около иконичния злодей Клейтъс Касиди – Карнидж, в чиято роля ни беше показан Уди Харелсън в скритата сцена на първия филм. Интересното е, че в post-credit сцената той беше с доста спорна визия – къдрава морковено-червена коса, наподобяваща клоунска перука. Преди известно време обаче Том Харди сподели в инстаграм снимка на Харелсън от снимачната площадка, където крещящите цветове са преместени в ризата му, но той самият изглежда доста по-нормално и даже заплашително.

venom-2-woody-20020422

В главните роли се завръщат Том Харди, Мишел Уилямс и Уди Харелсън, а към тях според непотвърдени източници ще се присъедини и прекрасната Наоми Харис като любовния интерес на Карнидж – Шрийк.

Venom 2: Let There Be Carnage” ще излезе по кината (поне засега) на 25 юни 2021г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Чудя се дали и втората част ще е такава помия като първата… или дори по-голяма помия.

  2. Ужасно заглавие – предпочитам Maximum Carnage, но дори с него, пак нямаше да получим истинско клане, така че…

  3. Трябва си истински талант да осереш филм със Съркис, Харелсън и Харди, но Холивуд неведнъж е доказвал, че може.