vivarium-2-20200124

Вкъщи завинаги! В края на април, миналата година, видяхме първата официална снимка от фантастичната мистерия „Vivarium“ и мигновено бяхме заинтригувани от любопитната и притежаващата сериозен (поне в нашите очи) потенциал история. Оттогава насам сме в очакване на трейлър, който да ни разкрие в по-голяма степен какво можем да очакваме от филма и ето, че той най-накрая е факт.

Vivarium“ разказва историята на Том и Джема, които търсят своя перфектен дом. Когато странен брокер на недвижими имоти ги завежда в Йондър – мистериозен квартал в предградията с идентични къщи, двамата бързо решават, че това не е тяхното място, но когато се опитват да излязат от напомнящия лабиринт квартал, всеки път, по който поемат, ги отвежда на стартовата им позиция. Скоро Том и Джема осъзнават, че търсенето на мечтаната къща ги е въвлякло в кошмар, който придобива още по-големи и страшни измерения, когато на входа им се озовава дете от друг свят, което те са принудени да отглеждат…

Филмът е дело на режисьора Локран Финеган и сценариста Гарет Шанли, известни с хорър-мистерията „Without Name“, а в главните роли на Том и Джема влизат Джеси Айзенбърг и Имоджен Путс. Вижте първия трейлър,

Изглежда чудесно и точно като за нас, а предимно положителните отзиви, които получи филмът от фестивалния си показ, само затвърждават желанието ни да го гледаме. Струва ни се, че „Vivarium“ ще е още един чудесен пример как жанрът е нещо много повече от „разни фантасмагории“, както го принизяват доста хора, и може да разгледа теми и идеи от нашето ежедневие по интересен и оригинален начин, който да бъде не по-малко дълбок и вълнуващ. В очакване сме на филма, макар че едва ли ще стигне до нас на голям екран.

плакт vivarium-poster-2-20200124

Режисьор на „Vivarium“ е Локран Финеган („Without Name“), по сценарий на Гарет Шанли („Without Name“). В ролите са Джеси Айзенбърг, Имоджен Путс, Джак Хъдсън, Джонатан Арис, Даниел Райън, Моли МакКан и др.

Премиерата е на 17 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Филмът е чуден, с една идея леко алтернативен да го кажем, не за всеки …. беше част от тукашния фентази филм фест миналата година.
    В общи линии – накрая ти пука за тях, не мога да ги виня за нищо … и е вярно, че увлечени от еди-какво си (it could be anything) можем да се окажем негови роби, вместо господари.

    Една от най-трудните работи е като избереш да правиш нещо – да останеш верен на естетиката, която самото нещо ти диктува. Сигурно се постига с талант и усет, или с упражнение – не знам. В конкретния случай се иска доста кураж да се спреш на този език, и да не го развалиш по един или друг начин до самия край…

  2. Като за първи трейлър изглежда чудесно. Да видим как ще е в десйтвителност. Дано излезе нещо добро от това.