BBPiDGB

Отнеха само няколко седмици, след премиерата на „Убийство в Ориент Експрес“ в края на 2017, за да бъде обявен новият проект по романите на Агата Кристи. Зрителите не останаха особено удовлетворени от филма, но очевидно приходите са били достатъчно силен стимул за 20th Century Fox, за да подготвят нов римейк и да започне продукцията по „Смърт край Нил“. A преди няколко дни беше обявено, че новото попълнение в оформящия се като звезден кастинг е британската актриса Летиша Райт, която започна да става много търсена след ролята си в „Черната пантера”.

Засега знаем, че Кенет Брана отново ще влезе в обувките както на режисьор, така и на брилянтния изследовател Еркюл Поаро, а сценаристът отново ще бъде Майкъл Грийн. Преди половин година съобщихме, че Гал Гадот ще участва във филма като богатата и красива Линет Риджуей, а отскоро знаем, че в ролята на нейн съпруг ще влезе Арми Хамър. Актрисата Джоди Комър ще изиграе Жаклин дьо Белфор, а Том Бейтман ще се завърне в ролята си на мосьо Бук.

кенет брана

Преди няколко дни се разбра, че Летиша Райт ще влезе в ролята на Розали Отърбърн, една от главните заподозрени в убийството на красавицата Риджуей. През 2019, акристата стана носител на призата „Изгряваща звезда“ – единственото отличие на Британската академия за кино и телевизия, носителят на което се определя от публиката. Райт споделя, че за последните две години е получила много предложения за филми, но тя избира проектите си много внимателно. Новината за нейното участие във филма, като че ли ни радва повече, отколкото натъжава.

Забелязваме, че подобно на римейка от 2017, кастингът отново изглежда забележително, но дано това да не е за сметка на историята. Искрено се надяваме да не сме толкова разочаровани, колкото останахме, след като се качихме на влака с Еркюл Поаро преди 2 години, но само времето ще покаже.

Ето какво гласи официалният синопсис на българското издание на романа:

Линет Риджуей е млада, красива и богата. Тя е жената, която има всичко – включително мъжа, когото най-добрата ѝ приятелка обича… Линет и съпругът ѝ поемат на пътешествие по река Нил и така се запознават с Еркюл Поаро. Но идилията на медения им месец е разрушена от смъртта на младата жена. А прочутият детектив трябва да разследва цял параход със заподозрени, за да открие извършителя.

По график снимките на „Смърт край Нил” („Death on the Nile“) трябва да започнат в края на септември тази година. Дата за премиера няма, знаем само, че трябва да го очакваме през 2020 година. Дотогава ще следим за нови попълнения към актьорския състав, тийзъри, постери и т.н.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Не ми дреме за ревютата – за мен първия филм беше страхотен! Чакам с нетърпение втория – Летиша Райт е ок, но не е име, което да ме накара да подскоча от стола от кеф.

  2. Ориент Експрес беше чудесен. Хвана ли го по НБО винаги го гледам. Радвам се, че Брана ще режиьира и втората част. За тази дама никакво мнение нямам. Пантерата не съм и нямам намерение да я гледам, та в „Смърт край Нил“ ще я видя за първи път дали е добра актриса.