„The Darkest Hour”

Падаме си по фантастиката и не го крием. Дайте ни на нас sci-fi и сме доволни, дори и да са най-смешните ефекти на света или пък поредното нашествие с цел да се източат ценните ресурси на Земята (кой да предположи, че е чак такава скъпоценност, няма и 24 часа откакто пуснахме ревю за най-скорошния опит).

Естествено, че предпочитаме поне някакви творчески напъни и качествена визия, но дори и стандартните холивудски бози са по-добре като са фантастика вместо романтични комедии. А понякога ни трябва толкова малко – вижте трейлъра на „The Darkest Hour” например. Жесток е! Историята е стандартна до немай къде, главните типажи ги разпознахме на мига и никак не ни дреме, че действието се развива посред бял ден и в Москва, вместо в Ню Йорк или Лос Анжелис. Но извънземните? Те са супер яки и три пръста отгоре!

Нали ви казахме? Концептуалните рисунки, които видяхме наскоро (може да ги видите най-долу) предполагаха нещо по-различно от поредните насекоми, механизирани войници или трипръсти изроди, но трейлърът доста ни изненада, при това много приятно. Нашествениците не само не се виждат, но и изтребват изпречилите се на пътя им по особено впечатляващ начин. И само като си помислим, че преди време писахме как проблемът на филма е, че ни е писнало от извънземни нашествия… Май ще имаме сили и нерви за още едно.

Режисьор на „The Darkest Hour” е Крис Горак (“Right at Your Door”), който е бил художник в „Боен клуб”, „Специален доклад” и „Страх и омраза в Лас Вегас”, така че ако не друго, поне филмът ще изглежда добре.

Продуцент е Тимур Бекмамбетов, а в ролите освен Емил Хърш и Оливия Търлби ще видим Макс Мингела и Рейчъл Тайлър.

Премиерата на филма е предвидена за 23 декември 2011.

Ето го и обещаното концептуално изкуство:

„The Darkest Hour”

„The Darkest Hour”

„The Darkest Hour”

„The Darkest Hour”

„The Darkest Hour”

„The Darkest Hour”

„The Darkest Hour”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Ухаааа, най-накрая нещо по-различно и интересно. Отначало не бях кой знае колко очарован от предишните новини, прекалено „meh…“ ми се струваше, но сега определено съм заинтригуван. Определено са си напънали фантазията и току-виж тея гадини изместят Боргите от Стар Трек с тяхното легендарно „Resistance is futile“ в личната ми класация: „Най-badass извънземни нашественици“ 🙂

  2. Както казвахме като малки: супер фетско!

    Определено ще го гледам филмчето, но само да не убият любимата ми Рейчъл Тeйлър, защото ще ги съдя за нанасяне на тежка психическа травма.

  3. Да, изглеждат яко! И определено не са нещо, което виждаме всеки ден. 🙂

    @Век
    Поне твойта любима Рейчъл Тeйлър не я дават как лошото извънземно я хваща за крака. Защото с моята любима Оливия Търби. точно това става накрая. 🙁

  4. Определено и на мен ми превлече вниманието.Зареден съм на макс от трейлъра.Ура за извънземния жанр.

  5. Ако нямаше нито една английска думичка това щеше да е идеалният филм!!!!!

  6. Нямаше да се гледа много! Макар че, „Страстите Христови“ как го гледаха? Може и това, ако е добро.