В момента Кенет Брана довършава работата си по първата екранизация по поредицата романи „Artemis Fowl“ на Оуън Колфър, но това не му пречи вече да работи по кастинга на следващия си проект, който, както вероятно знаете, е „Смърт край Нил” („Death on the Nile“). С него Брана се завръща към света на Агата Кристи след приличния финансов успех на иначе разочароващия „Убийство в Ориент Експрес”.

Един от отличителните белези на „Убийство в Ориент Експрес” беше забележителният звезден актьорски състав и по всичко изглежда, че и „Смърт край Нил” ще се отличава със същото. THR съобщават, че първото голямо име, което води преговори да се присъедини към филма, е Жената-чудо Гал Гадот. Ако сделката се осъществи, Гадот ще влезе в ролята на богатата и красива Линет Риджуей. Ако името не ви говори нищо, ето какво гласи официалният синопсис на едно от българските издания на романа:

Линет Риджуей е млада, красива и богата. Тя е жената, която има всичко – включително мъжа, когото най-добрата ѝ приятелка обича… Линет и съпругът ѝ поемат на пътешествие по река Нил и така се запознават с Еркюл Поаро. Но идилията на медения им месец е разрушена от смъртта на младата жена. А прочутият детектив трябва да разследва цял параход със заподозрени, за да открие извършителя.

Тоест, ако Гал Гадот се навие на участие, няма да я дават много, което е жалко. И в „Смърт край Нил”, като в „Убийство в Ориент Експрес”, има доста други герои (то историята общо взето е същата, но вместо влак имаме кораб), така че скоро ще започнем да получаваме доста кастинг новини. Не знаем дали ще отрязваме всичко на мига, но ще се стараем да правим поне общи ъпдейти.

За протокола, не сме никак големи фенове на версията на „Убийство в Ориент Експрес” на Кенет Брана, нито на превъплъщението му като Еркюл Поаро и се надяваме със „Смърт край Нил” („Death on the Nile“) да се постарае повече.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *