Накратко, след разкриването на синопсиса и появата на първите официални снимки на „Tolkien”, най-накрая дойде ред и за трейлър, на който разчитаме да ни даде по-добра представа какво можем да очакваме от биографичната драма за живота на великия писател Джон Роналд Руел Толкин.

Tolkien” изследва ранните години от живота на осиротелия Дж. Р. Р. Толкин, който намира приятелство, любов и вдъхновение сред група подобни нему аутсайдери в училище. Избухването на Първата световна война обаче заплашва да разбие тяхната „Задруга“. Всички тези преживявания ще вдъхновят Толкин да напише своите известни книги за Средната земя.

Ролята на Дж. Р. Р. Толкин се изпълнява от Никълъс Холт (когото сме гледали и като друг иконичен писател – Дж. Д. Селинджър), а тази на съпруга на Толкин Идит от Лили Колинс. Вижте трейлъра.

Надеждите ни за „Tolkien”, които хвърляхме на раменете на доста интересния и талантлив финландски режисьор Доме Карукоски („Tom of Finland“), бяха за незахаросан, по-мрачен филм, какъвто животът на Толкин допуска. Този трейлър не разбива надеждите ни, но не можем да кажем, че ги подсилва.

Харесват ни „фентъзи“ елементите, които вероятно са някаква форма на фантазия или проявление на трескав сън на Толкин, докато е сред невероятно тежките условия на фронта на Първата световна война, но те загатват, че „вдъхновението“ за написването на „Властелинът на пръстените“ ще бъде пресъздадено на екран по-буквално, отколкото очаквахме и отколкото е по вкуса ни.

Любопитни сме какъв ще е крайният резултат и ще продължаваме да следим развитието на рекламната кампания на „Tolkien”. Ще се ослушваме и за първите отзиви, които допълнително да ни ориентират за естеството и качествата на филма.

плакат

Tolkien” е по сценарий на Дейвид Глийсън („Каубои и извънземни“) и Стивън Бересфорд („Pride“), а освен Никълъс Холт и Лили Колинс, в ролите ще видим Колм Мийни, Антъни Бойл, Патрик Гибсън, Том Глин-Карни, Крейг Робинсън, Лора Донъли, Женевив О‘Райли, Пам Ферис, Дерек Джакоби и др.

Премиерата е на 10 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *