Джеймс Гън, който само преди три месеца бе поставен в шефската позиция в DC Studios, заедно с Питър Сафран, най-накрая обяви плановете за бъдещето на споделената вселена. Във видео, споделено по социалните мрежи, Гън разкрива, че екипът му работи върху план, обхващащ 8-10 години от бъдещето на студиото.

Първата глава от тази голяма история ще се нарича „Gods and Monsters“ и Гън разкрива някои от проектите, които ще бъдат част от тази начална стъпка. Вижте споменатото видео, а след него ще отбележим и отделните филми и сериали.

Филмови проекти:

Superman: Legacy – написан от Джеймс Гън, за когото предполагаме, че и ще режисира, този филм за по-млад Супермен, фокусиращ се върху балансът на Кларк Кент между Криптонските му корени и човешкото му отрастване, ще излезе в кината на 11 юли, 2025.

The Authority – Гън нарича този проект негов „passion project“, така че не бихме се изненадали, ако режисира и този. Филмът ще въведе героите от WildStorm, издателство, което бе закупено от DC Comics, но чиято вселена така и не беше безпроблемно обединена с тази на Супермен и Батман. The Authority е супергеройски екип, който отчаяно вярва, че светът се разпада, и е готов да направи каквото и да било, за да го защити. Тези hard-edged герои според нас са перфектни за Гън.

The Brave and the Bold – вдъхновен от комиксовата поредица на Грант Морисън, този филм ще ни представи версията на Батман за обединената вселена (различна от тази на Робърт Патинсън във филмитена Мат Рийвс), както и първия истински игрален Робин от десетилетия, който тук ще бъде Деймиън Уейн – синът на Брус.

Supergirl: Woman of Tomorrow – това амбициозно научно-фантастично приключение е базирано на страхотната мини-поредица на Том Кинг от миналата година. Филмът ще ни запознае със Супергърл, която има много по-трагична история от тази на Кларк Кент и по-трудно намира мястото си в света.

Swamp Thing – проектът, за който сме най-любопитни – „ мрачен хорър филм“ за един от най-интересните герои на DC. Swamp Thing има значителна репутация сред феновете на комиксите, основно заради Алан Мур, чиято версия на героя е една от най-великите комиксови поредици на всички времена. Надяваме се Swamp Thing да бъде също толкова смел и експериментален и да се докосне до истински, ужасяващ хорър.

Телевизионни проекти за HBO Max:

Creature Commandos – Гън вече е написал седемте епизода на първия сезон на този анимационен сериал, в който Аманда Уолър (Виола Дейвис – Гън сподели, че един актьор ще озвучава различните версии на своя герой в играни филми, сериали, анимации… ) създава екип от чудовищни затворници.

Waller – този сериал с участието на Виола Дейвис ще запознае Аманда Уолър с герои от Peacemaker. Върху историята работят Кристал Хенри (Watchmen) и Джереми Карвър (Supernatural, Doom Patrol).

Booster Gold – сериал за култовия загубеняк от бъдещето, който използва технологията си, за да изглежда като впечатляващ супергерой в нашето време.

Lanterns – амбициозно телевизионно събитие обединяващо най-важните Зелени фенери, Хал Джордан и Джон Стюарт, за разрешаването на междугалактическа мистерия в стил True Detective.

Paradise Lost – фентъзи драма в стил Игра на тронове, проследяваща политическите интриги около създаването на Темискира, острова на Амазонките и родното място на Жената чудо.

За общо взето нищо тук не можем да се вълнуваме, но има един коментар, който ни обнадеждава. Джеймс Гън твърди, че DC планират да пускат по два филма и два сериала на година (значително по-малко от Marvel) и че нищо няма да бъде заснето, преди сценариите да са готови. Явно Гън, с мисленето си на творец, е готов да даде на авторите си времето и ресурсите, за да работят възможно най-успешно – нестандартна практика не само за други комиксови вселени, но и в Холивуд като цяло.

DC филмите, които ще излязат през 2023 и ще бъдат начална стъпка към плановете на Гън и Сафран, са Шазам 2, The Flash (който ще рестартира вселената и който Гън нарича страхотен), Blue Beatle и Аквамен 2. Високопрофилните и намиращите се извън споделената вселена  The Batman Part II и Joker: Folie à Deux си остават недокоснати – премиерите са на 4 октомври 2024 за Жокера и 3 октомври 2025 за Батман.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

  1. Звучи добре, има и някои интересни проекти, но ще видим дали ще се справят 🙂

  2. тоя смешник изкара някакъв луд късмет с първите „Пазители“, след
    което проектите му са пълен бълвоч, като втория „Отряд“…
    и сега просто ще унищожи DC вселената като стой та гледай с инфатнилни глупотевини…
    и то в момент, в който Марвел си го набиха яко с малоумните си следващи фази…

  3. Ще изчакам да видя кви ще са наследниците на Кийтън и Афлек като Батман, на Хенри Кавил като Супермен и останалите членове на JL, както и как ще „оправи“ факта, че първия Шазам (което означава, че и втория) и Аквамен са свързани със старата вселена.

    1. Просто да си избият парите. А може и някои актьори да останат за новата вселена

    2. До @radi:

      Да, така е. Някои актьори, като Джейсън Момоа и Закари Леви (а има шанс и Езра Милър и Гал Гадот да останат + евентуално и Саша Кайе) вече са сигурни за вселената разработвана от Гън. Мисълта ми е дали ще бъдат комиксово акуратни или ще са с чикиджийска осанка като лайнярщината на помияра (кос)Мат Рийвс.

  4. Просто не мога да повярвам, че заради тези смешни (в трагичния смисъл на думата) проекти, бяхме лишени от може би най-бруталната история в комикс филмите до сега и най-якити Супермен и Батман. DC са обречени на провал.

  5. Изключително meh roster от заглавия. Харесвам Гън и съм сигурен, че ще има поне 1 или 2 успешни проекта, но на този етап никакъв ентусиазъм. Добре, че не канселираха Батманът на Мат Рийвс, че тогава щеше да има масови безредици 😀

  6. Така…Има няколко много големи проблема от това, което обяви Гън!

    1. Филмът за Батман ще представи героя, както и синът му, който е тийнейджър! А това означава, че Батман няма да е млад, след като има син в гимназията! Тогава как ще се получи „кохерентна връзка“ със Супермен, който явно ще е по-млад?!

    2. Синопсисът за филма на Супермен изглежда идеален за Хенри Кавил! И ако го бяха оставили, тогава нямаше хората да се чудят защо в DCU Батман е доста по-стар от Супермен!

    3. Сериалът за Темискира – вече няколко крайно леви ютубъра обявиха, че този сериал трябвало да бъде за лесбийки! Въпреки че амазонките от древногръцките легенди са с нормални сексуални наклонности! Даже доста от големите гръцки герои в легендите са имали любовни афери с амазонки!
    И ако ще правят сериали за лесбийки, тогава трябваше островът да е Лесбос(ха-ха), а не Темискира!

    4. Виола Дейвис е на под средното ниво актриса! А това, че е черна не й помага! Какъв е смисълът да има анимационен и игрален сериал с нея?! И какъв е този ребуут, ако ще бъдат оставени някои актьори да продължат да играят същите роли, както в DCEU?!

    5. Филмът за Супергърл ще бъде крайно прогресивен, защото е по комикс от миналата година! И ще се търси нова актриса, която да изиграе ролята! Тъй като Саша Кайе е изрязана от филма Флаш! Твърде вероятно е този филм да е поредният голям провал на woke Холивуд!

    6. Джеймс Гън много хвали и четирите филма на ДиСи, които ще излязат през тази година! Даже уж щели да бъдат свързани по някакъв начин един с друг, а Флаш щял да ресетне всичко и да има връзка с новото DCU?! Обаче колко хора му вярват на думите?! И ще повторя – какъв е смисълът да правиш уж ребуут, след като някои актьори ще продължат да играят същата роля и занапред, като Езра Милър(поне има такива слухове), героинята на Виола Дейвис и всички актьори от Суицидния отряд?! Обаче най-добрите от тях, които са идеални за ролята, като Хенри Кавил, Гал Гадот, даже и Бен Афлек, ще ги махнеш?!

    С други думи, очаквам голям провал на Гън и DCU, докато той е начело!

  7. В общи линии Уорнър бяха тотално осрали филмовата си вселена. Сега вече я доосраха, ако може да се доосере нещо тотално насарно….
    От всичките тези филми нищо не представлява интеррес. Ама тотално нищо.
    Освен блатното чудовище, което има някакъв минимален потенциал да излезе едни готин филм на ужасите.

    П.П. Супермен ще бъде гей.. както чичо си Гън…

  8. А знаете ли, уважаеми зрители, кой е новият (или по-скоро старият) Батман на DCU на ГЕЙмс Пънн? Вервате или нье, туй е бай ви Джордж Клуни. Доста сериозни източници в Twitter го потвърдиха (двама досега). Не само ще има камео в Светкавицата след 4 месеца, а и ще бъде в Дръзки и смели. Честито на печелившите, а за семейството.

    1. В грешка си. Още от година и половина се знае, че е Кийтън…

    2. До heinrich:
      В грешка съм, но и ти не си прав, защото Пънн потвърди в Twitter, че ще видим нов актьор в ролята на Батман.