jrr_tolkien_photo_haywood_magee_getty_images

Повече от годинa на бяхме чували нищо за подготвяната биографична драма за живота на Джон Роналд Руел ТолкинTolkien” и даже си мислихме, че нещата са се разпаднали, но по всичко изглежда, че нищо подобно не се е случило и проектът уверено върви към реализация. В подкрепа на този факт идва първият официален синопсис, както и премиерната дата – 10 май 2019.

Припомняме, че режисьор на „Tolkien” е Доме Карукоски („Tom of Finland“), по сценария на Дейвид Глийсън („Каубои и извънземни“) и Стивън Бересфорд („Pride“), а в главната роля на автора на „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ влиза Никълъс Холт. В ролята на съпругата на Толкин е Лили Колинс. Ето за какво ще става дума във филма:

Tolkien” изследва ранните години от живота на осиротелия Дж. Р. Р. Толкин, който намира приятелство, любов и вдъхновение сред група подобни нему аутсайдери в училище. Избухването на Първата световна война обаче заплашва да разбие тяхната „Задруга“. Всички тези преживявания ще вдъхновят Толкин да напише своите известни книги за Средната земя.

Трудно е да се съди какво ни очаква само от този синопсис, но ние се надяваме на малко по-мрачна биография, каквато предполага животът на Толкин. Надеждите ни в тази посока са в доста интересния и талантлив финландски режисьор Доме Карукоски, докато притесненията ни са свързани главно с The Tolkien Estate, които 100% ще има какво да кажат (ако вече не са) за светлината, в която е представен Толкин – да не забравяме, че именно те попречиха на реализацията на любопитния „Mirkwood”.

Освен Никълъс Холт и Лили Колинс, с роли в „Tolkien” ще видим и Колм Мийни, Антъни Бойл, Патрик Гибсън, Том Глин-Карни, Крейг Робинсън, Лора Донъли, Женевив О‘Райли, Пам Ферис, Дерек Джакоби и др.

Премиерата на „Tolkien” е 10 май.

tolkien-poster

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Като фен на творчеството на Толкин определено съм заинтригуван от проекта. Разгледах линка и към „Mirkwood“ и съм съгласен с Дринов, че щеше да бъде наистина готино, ако се бяха захванали да направят филм по „Силмарилион“ (което пък ме подсеща, че Амазон вместо да нариват 1 милиард и да разтягат локуми със серила по „Властелинът…“, можеха да наринат същия този 1 милиард и да направят сериал по „Силмарилион“ 🙂 )…