Ентусиазмът на Джон Фавро не секва, а ние с някаква перверзна пунктуалност се опитваме да не изоставаме с новините около проекта за игрална телевизионна поредица „The Mandalorian“, чието действие ще се развива в „една далечна галактика“. Фавро се е „похвалил“ в социалните мрежи, че като специален подарък за всички фенове на Star Wars са предвидили участие на робота-наемник IG-88, появил се за първи път още в „Империята отвръща на удара“ и (според феновете-разбирачи) придобил култов статус, подобно на Боба Фет. Дали ще бъде физически изработен така, че да участва заедно с останалите актьори в снимките, или ще се разчита на CGI – това все още не е ясно и със сигурност ще представлява предизвикателство за реализаторския екип.

Както е известно самият Фавро, като „заклет фен“, работи по писането на сценариите за отделните епизоди, а сред режисьорите на игралната поредица ще е Дейв Филони („Star Wars: The Clone Wars“, „Star Wars Rebels“), който отговаря за пилотния епизод. В режисьорския екип са още Дебора Чоу, Рик Фамуява, Брайс Далас Хауърд и любимия ни Тайка Уайтити. Ролята на самотния войн, които ще се скита из Галактиката, е поверена на Педро Паскал, а вече споменахме, че сред актьорите ще бъдат самият Вернер Херцог, Ник Нолти, Джанкарло Еспозито, Карл Уедърс, Емили Суалоу, Омид Абтахи и Джина Карано. Междувременно стана ясно, че композиторът Лудвиг Гьорансон е ангажиран да сътвори музиката за поредицата.

След историите на Джанго и Боба Фет, друг наемен войник се появява във вселената на Star Wars. Събитията в „The Mandalorian” се случват след падането на Империята и преди появата на Първия Ред. Поредицата проследява трудностите по пътя на един самотен войник в покрайнините на галактиката, далеч извън територията на Новата Република…

Изпълнителни продуценти на поредицата, която се очаква да има десет епизод, са Джон Фавро, Дейв Филони, Катлийн Кенеди, Колин Уилсън, Карен Джилкрайст. „The Mandalorian“ все още няма премиерна дата, но ще бъде важна част от подготвяната стрийминг-услуга на Disney, която трябва да започне да функционира след известно количество месеци в настъпващата 2019 година.


View this post on Instagram

Merry Christmas!

A post shared by Jon Favreau (@jonfavreau) on

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

 1. Хубаво е, че има всеотдайни ентусиасти, работещи по разширяване на SW-вселената, които и да са фенове. Трябва да бъдат и абсолютни непукисти, след като са се захванали с тоя франчайз, защото независимо от резултатите – недоволните ще са мнозинство. Райън Джонсън създаде нещо уникално и различно, а трябваше да се извинява и оправдава. „Star Wars“ не е просто филм, за да бъде оценяван и съден по общоприетите критерии, това е начин на мислене и възприемане на Вселената…

 2. Много съм съгласен с първата част на мнението ти, но като се стигна до РД….
  Той трябва да бъде съблечен, поръсен с катран, с пера, изнасилен, разпънат и изгорен на кладата…..поредността може и да не е същата.

  П.П. но към този проект съм с все по-засилен интерес.

  1. Riddick, присъствието на Тайка Уайтити дава много надежди, Херцог и Ник Нолти също. Предимство е и че феновете нямат никакви очаквания от тези 10 епизода, и ще са доста по-снизходителни към крайния резултат. Нещо, което изобщо не е така с филмите за Скайуокър и продълженията им.
   Колкото до Райън Джонсън – верно – съгласен съм, че той си позволи да експериментира с някои доста дразнещи сцени и диалози в еп.8, и заради това върху него се стовари колосален като интензитет гняв, в невиждани досега размери. Той обаче създаде – (о,кощунство) – невероятен филм с много обрати и неочаквани от никого развръзки. Няма как нещо такова да се хареса на 98% от старите фенове. Явно аз съм от тия 2%, оцененили труда му положително.
   Не мога да си представя какво го чака J.J.Abrams… но след по-малко от година ще разберем!