„Поредната лайняна нощ в шибан град” – това заглавие е къде-къде по-привлекателно, а е и оригиналното, с което е издадена книгата със спомени на Ник Флин. Върху нейна киноадаптация се труди режисьорът Пол Уайтс и всъщност вече я е завършил, след като вече в мрежата се завъртя официален трейлър. Все още като става въпрос за Робърт де Ниро – и вниманието се изостря. Дали ще дойде друг момент…

Не ми се иска да давам воля на скептичната интуиция, но – ами както и да се опитвам да го извъртя, трейлърът на „Being Flynn” не ме заинтригува. Имам чувството, че като видя вече надпис „по истинска история” и съм сигурна, че ще ми поднасят клише след клише. Писателска драма на идентичността, умножена по две – у бащата и у сина, че и с травмиращо детство, с късна среща между двамата и взаимни обвинения… Познато – е колко пък познато да е това, а? Нали?

Екранизацията е дело на режисьора Уайтс, който дебютира в самия край на 20 век с „Американски пай”, направи „Маркъс” с Хю Грант, а миналата година се доупражни в комедийния жанр със „Запознай се с малките”. Като контра на очакванията след такава биография, трейлърът изглежда сериозно-драматичен. Но му липсва искра, живец – няма го онова нещо, което те принуждава да си кажеш „Ахаа, ето този филм ще го чакам с нетърпение!”

Обичам де Ниро, но с чисто сърце му признавам, че играе в какви ли не бози. Не харесвам Пол Дейно (което съвсем не значи, че не е добър актьор!) и за мен няма да е сред „плюс-факторите” на този филм. Именно той ще влезе в ролята на младия писател Ник, която са хваща на работа в приют за бездомни, където ненадейно среща отдавна изгубения си баща (де Ниро). В актьорския екип са и Джулиан Мур, Оливия Търлби, Дейл Дики и жената, която споделя своя житейски път с автора на книгата Ник Флин – Лили Тейлър. Премиерата е обявена за пролетта на 2012 година, но за момента няма конкретна дата. Искрено пожелавам филмът да опровергае първото ми трейлър-впечатление!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *