Едно от най-дългоочакваните от нас телевизионни събития тази година без съмнение е Ripley – от доста време следим подготвяната от Стивън Зейлиън адаптацията на романите на Патриша Хайсмит и сега, когато остава по.малко от месец до премиерата, получаваме и пълен трейлър на сериала, който ще излезе в Netflix, макар да не е тяхна оригинална продукция.

Ако някой все още не е сигурен, набързо припомняме, че това е поредна адаптация на история за Томас Рипли – титулярният герой на Хайсмит, когото публиката познава от множество екранизации, но най-вече от Талантливият г-н Рипли с Мат Деймън. Едно от най-интересните неща на тази адаптация е не просто чистият талант на Стивън Зейлиън като режисьор и сценарист, но и наемането на Андрю Скот за ролята.

Скот е актьор, който безпроблемно може да бъде чаровен и заплашителен, разкрит и мистериозен и го смятаме за страхотен избор да изиграе толкова енигматична фигура като Рипли. Прибавяме към това и страшно стилния избор целият сериал да бъде заснет в черно-бяло, което носи истинско усещане за класически филм ноар и нещата се подреждат все по-добре.  

Вижте новия трейлър сега:

Харесва ни, че този трейлър еднакво ни показва психологическия ефект, който Рипли оказва върху хората, как те реагират на присъствието му, както и чисто практическите детайли на това как работят схемите му – размяната на паспорти, упражняването на имитации, тънките или по-отявлените заплахи, които отправя. Отново се убеждаваме, че Андрю Скот ще бъде впечатляващ в ролята и нямаме търпение да го видим как се разгръща изцяло в този персонаж, който без съмнение ще му даде възможност за много разнообразие. Поддържащия актьорски състав също не е никак за подценяване, а чисто визуалните качества на сериала са очеизвадни от всеки кадър от трейлъра.

Ripley е създаден и режисиран от Стивън Зейлиън (Списъкът на Шиндлер, Бандите на Ню Йорк, The Night Of). В главните роли са Андрю Скот, Джони Флин, Дакота Фанинг, Елиът Съмнър, Маурицио Ломбарди, Маргерита Бай и Джон Малкович.

Сериалът ще се появи в Netflix на 4 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *