„The Grandmasters”

След като първият тийзър ни представи само драматична музика и калиграфски изписан и неразбираем за нас текст, най-накрая имаме възможност да видим истински кадри от дълго забавилия се филм на Уон Кар-уай „The Grandmasters”, биографична драма за създателя на бойното изкуство уин чун Ип Ман, който е известен и като учителя на Брус Лий.

Красота! Струва ни се, че това ще е един от най-достъпните за масовата публика филми на Кар-уай (тоест кино снобите ще имат за какво да опяват, но пък те са такива… курви, с извинение, че обожествяват и най-голямата помия, стига да е с марка Кар-уай, така че нищо не се знае) и би трябвало да успее да изкара пари по света, затова ни е чудно, че имаше толкова проблеми.

В този ред на мисли, все още не е ясно кога ще бъде премиерата на филма – някои твърдят, че ще е в края на годината, други през следващата, а трети, вдъхновени от този трейлър, настояват, че ще е тази есен. Когато и да е, ние ще го чакаме. Чакахме досега, ще почакаме и още малко.

Режисьор на филма е Уон Кар-уай.  В ролята на Ип Ман ще видим големия Тони Лън Чу Уай, а към него се присъединяват любимата ни Джан ДзъиЗао БеншанДжулиан ЧънЧън Ли и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

22 Comments

 1. ооо – дааа 🙂
  Представи си, Дрин, да излезе към края на годината, да го поканим за Феста догодина (дай боже!), да вземем да спретнем една ретро-панорама с филми на Кар-уай иии – да поканим Кристофър Дойл 😀 ааа – кво ще кажеш?
  да си мечтая, нали 😛
  (няма нужда да добавям, че бих си пожелала още азиатски гости, особено онези, с които често работи Кар-уай)
  (не – няма да спамя с актьорски имена)
  😀 😛

 2. My Blueberry Nights, не мога да потвърдя помия или не, не е сред най-почитаните от т.нар. кино сноби курви, та кои други филми се конкретизират?

 3. голям почитател тук, включително „My Blueberry Nights“, но изключващ „Fallen Angels“. големи очаквания за този филм като се има предвид че „Ashes of Time“ е невероятен и неподражаем Wu Xia. А тези хипер-стилизирани детайли в забавена скорост ги има и в новия филм на Питър Чан (втория ми любим от ХК) който се казва… „Wu Xia“ 🙂

 4. @Къди
  Ами, айде, какво се мотате? 🙂 🙂

  @roddck
  Фен съм на „My Blueberry Night“. 🙂
  Снобите не обичат когато любимите им независими автори правят нещо по-комерсиално, това е факт. А за помията визирах новелата на Кар-уай от „На всеки му своето кино “ (или както там се казваше). Много лична, следователно тотално неразбираема, скучна и още не знам какво. Докато течеше всички мрънкаха и си говореха, че е тъпа, но в момента, в който се появи надпис че е на Кар-уай, всички започнаха да пляскат и да се превъзнасят, колко е велика. Мразя такива хора.

  @радо
  Пуска ли сме трейлъра на “Wu Xia”, даже съм си подготвил и втория, но нещо все не мога да стигна до него. Не съм се отказал обаче. 🙂 🙂

 5. Дрииин – не ме подкокоросвай!
  и пускай втория, ‘щотуууу 😛

  @радо – линкът в моя коментар води именно към новината, за която споменава Дринов 😀

 6. Най-накрая да се появи филм на Кар-Уай, на който да не заспя? Възможно! 🙂

 7. Само не разбирам защо трябва да обиждаме курвите, като ги приравняваме със снобите, Митьо?! И момент да си налея чаша бело изстудено винце, докат ми отговориш 😛

 8. @Къди
  Ами, напиши ми пак ти, щом бързаш. 🙂 Аз честно казано не виждам как ще стигна до него! 🙁

  @Анита
  А, така, кажи им! Снобари! 🙂 🙂

  @Lora
  Ха-ха-ха! Сложи си и хайверче на филийка и тогава ще ти отговоря! 🙂

 9. Мани, и за масовата публика нещо трябва да има! Стига с тоя интелектуален елит – не може всички да сме интелигенти! Само като се сетя онзи триптих „Ерос“ ква отврат беше…

  А как ми се е догледало нещо Джан Имоу, не е истина. Много му харесвам пред-екшън периода. И екшън-периода му много харесвам.
  Но мисля, че при него стана малко положение Михалков, продаде си душата на маовците. Дано да не съм права в предположението си.

 10. Анита, Имоу има и след-екшън период, макар и доста колеблив – „Под клопните на глога“ си е заснет баш в стилистиката на ‘Пътят към дома“, минус играта с цветовете и светлината, а „Дългото пътуване“ е някак си проврян между комерсиалната трилогия, Такакура Кен прави наистина много силна роля в него.

  Никой не разбра за какъв чеп му беше, да прави римейк на братя Коен. И до днес не мога да догледам пустата юфка.

 11. Анита
  „продаде си душата на маовците“

  някой не е гледал последния му филм… безкомпромисен е към подтисничеството на културната революция (!), страхотен е и силно завладяващ. мислех че вече не са модерни тези нелепи обвинения към великия Имоу – моля престанете да повтаряте стереотипи и мислете/гледайте 🙂

 12. Е, чак „безкомпромисен е към подтисничеството на културната революция“ – не бих казал. Самата идея на Имоу не е била такава. поне по собствените му думи. Виж, в „Да живееш“ просто прави комунистите на гъз. Във „Всички мои деца“ също много тънко ги закача, показвайки нечовешката мизерия, в която тънат провинциалните училища, накрая споменава, че към 2 млн. деца живеят под прага на бедността, след като е обърнато внимание на проблемите им, цели 15% са получили помощ.

 13. Хора бе, нали си давате сметка, че в Китай си има съвсем ефективна цензура? И че ако наистина ги направи „на гъз“ във филм, просто няма да му го прожектират?! Да не говорим да му изсипят една камара държавни кинти да им режисира церемонията на Олимпийските игри?
  Плюс това, културната революция е отречена от днешната китайска власт (което не я прави по-малко тоталитарна) – то и Варна отдавна не се казва Сталин, ама си караха в подобен дух още 30-40 години, нали?
  „Под клоните на глога“ си е любовна история за мен. Историческият фон не е без значение, но е второстепенен. Баси, все едно да кажем, че „Казабланка“ е анти-военен филм!

 14. Че си имат дръпнатите цензура – имат си, повярвай ми, не е по-жестока от щатската (Сибирският бръснар и до днес е забранен там), че и руската (от техни преводачи, при това на анимета, знам, за каква цензура става дума).
  „Да живееш“ е с бан в Китай и до днес, а Имоу е наказан 3 години да не снима, отделно го карат да се раздели с любовницата си – Гун Ли, а и на двамата е забранено да говорят за филма. 😉

 15. Не са, там е проблемът, просто единствени я огласяват публично цензурата. Население от 1 млрд. души как се държи под контрол, а? 🙂

 16. Именно! 🙂
  Четох как се следи интернет трафика. 🙂 Не съм много навътре, но много ми харесва начина, по който те хващат, че посещаваш „морално деградиращи“ сайтове. 🙂