феде алварес
Феде Алварес

Както видяхме, въпреки всички усилия (особено на един голям, лилав и тролоподобен, който ỳмре да си кичи ръкавицата с драгоценни камъни), познатият свят все още не се е разпаднал, не сме посегнали на живота на Феде Алварес и се оказа, че той междувременно си е свършил част от работата по продължението („рибуут”, „spinoff” или каквото решат последно) на вечно любимия ни „Лабиринт” („Labyrinth”). Около година и половина след оповестяването на проекта, бъдещият му режисьор Алварес („Злите мъртви”, „Don’t Breathe”, „Онова, което не ме убива”) потвърждава, че сценарият за продължението на класиката на Джим Хенсън е готов. В интервю за Fandango Феде потвърждава, че никой не се е отказал от работата по този филм:

Наскоро обядвахме с Лиза Хенсън и обменихме мисли по проекта. Много се вълнуваме, че той ще се случи. Всъщност историята ще бъде директно продължение на първия филм, много години по-късно, ала не мога да издавам повече… вече имаме сценария и ще видим накъде ще потеглят нещата оттук нататък. Винаги са необходими време и допълнителни усилия, когато става въпрос за работа по такива филми, защото те са велики, по-големи от живота. Вълнувам се много именно защото работя по това бъдещо продължение!

До известна степен е успокояващ фактът, че за Алварес оригиналът е „важен филм от детството” – сантименталните чувства, които го владеят, няма да допуснат той да направи нещо с недостатъчно старание. От друга страна той е доказал разказваческите си способности в жанрово кино, така че ще стискаме палци след като така и така ще влиза обратно в лабиринта, да не окепази (много) новата история. Ясно е, че предстои още сериозна и много работа по проекта, преди той да се придвижи към снимачната площадка. Освен това не се знае дали ще успеят да ангажират отново Дженифър Конъли като порасналата Сара – би било хубаво, ако това се случи. И дано да устоят на решението да не се появява Кралят на гоблините Джарет – никой не би могъл да замени за нищо на света неподражаемия Дейвид Боуи… Ще се ослушваме за новини по темата, а сега е време за един танц с гоблини и бебе…

https://youtu.be/dDkp7GysvbY

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *