“Despicable Me”

Тази седмица американският бокс офис бележи втория си най-голям общ уикенд за годината, благодарение на новите попълнения “Despicable Me” и „Хищниците”, които се представят по-добре от очакваното, както и благодарение на изненадващо ниските спадове на всички филми от топ 10.

Според предварителните резултати “Despicable Me” оглавява първото място с 60,1 милиона, издухвайки всички прогнози, които му отреждаха не повече от 30-40 млн. – в тон с два други анимационни филма, които не са продължения, „Облачно с кюфтета” и „Как да си дресираш дракон” и дебютираха съответно с 43,7 млн. и 30,3 млн. Всъщност за момента “Despicable Me” бележи втория най-голям уикенд на оригинален филм (не продължение), който не е на „Pixar” след „Кунг-фу Панда” и неговите 60,2 милиона, но след излизането на окончателните резултати по-късно тази вечер, може да стане и първият.

despicable-me

Предвид факта, че все още силно представящите се „Играта на играчките 3” и „Последният повелител на въздуха” заемат голяма част от 3D кината и привличат доста публика, постижението на “Despicable Me” изглежда още по-впечатляващо и бъдещето пред него изглежда отлично. Най-накрая и от „Universal” могат да отдъхнат, защото те нямаха хит от такъв калибър от „Бърз и яростен” насам, което си е близо година и половина време.

На второ място остава масовата истерия „Здрач 3: Затъмнение”, който след като спечели впечатляващите 187 млн. за първите седем дни от разпространението си, този уикенд бележи спад от 49% и добавя нови 33,4 милиона и 12-дневните му приходи вече възлизат на 237 млн. Този спад може да се приеме като успех, защото въпреки че се отнася само спрямо официалния тридневен уикенд, който не включваше гигантския дебютен ден на филма, той е по-малък от този на последните два филма от поредицата за Хари Потър.

„Хищниците”

Едно от най-очакваните заглавия това лято „Хищниците” дебютира на трето място с приличните 25,3 милиона, което е вторият най-добър резултат на филм, в който се подвизава Хищник след 38,2 на „Пришълецът срещу Хищникът”. Предвид че този род филми привличат основната си публика още през първите няколко дни от разпространението си, не се очаква филмът да изкара кой знае колко пари. За щастие бюджетът му не е никак голям (40 млн.), което ще рече, че има шанс да видим поне още един филм от поредицата.

На четвърто място със спад само от 27% „Играта на играчките 3” прибави нови 22 милиона на сметката си, която възлиза на 340,2 млн. и тихо и кротко, само за 24 дни се превърна в най-касовия хит на “Pixar”, изпреварвайки „Търсенето на Немо” с неговите 339,7 млн., който обаче е продал около 40% повече билети. За момента „Играта на играчките 3” заема 17 място в щатската класацията по приходи след „Властелинът на пръстените: Двете кули”.

Топ 5 с 17,2 млн. закръгля „Последният повелител на въздуха”, който за втория си уикенд бележи най-големия спад в първата десетка с 58%. До момента филмът е донесъл приходи от 100,2 милиона, което го прави първия стомилионник на Шамалан след „Селото” насам. Според специалистите филмът има шансове да завърши разпространението си с около 140 млн.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 191,1 милиона, което е с впечатляващите 45% повече от миналата година, когато „Бруно” дебютира с 30,6 млн., и с 37% повече от 2008 г., когато „Хелбой 2” оглави класацията с 34,5 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *