Досега информацията относно евентуално продължение на „Момичето с драконовата татуировка“ на Дейвид Финчър се основаваше предимно на догадки. Двата основни въпроса бяха дали Sony изобщо планират втори филм за Лисбет Саландер и дали в него биха се завърнали актьорите от първия. Назначаването на Феде Алварез („Don’t Breathe”) като режисьор на „Онова, което не ме убива“ („The Girl in the Spider’s Web“), потвърди слуховете, че студиото продължава без Финчър. И въпреки че Руни Мара неведнъж е изразявала желание да влезе отново под кожата на Лисбет, това няма да се случи.

Онова, което не ме убива“ е четвърта книга от поредицата „Милениум“ (изд. „Колибри“) на шведския журналист и писател Стиг Ларшон. Споделяме анотацията на романа като ориентир в историята:

„За да оцелее, вестник „Милениум“ отчаяно се нуждае от финансова инжекция. За да спаси вестника, журналистът Микаел Блумквист отчаяно се нуждае от история. И тя се появява късно една вечер след телефонно обаждане. В нея са замесени американската Агенция за национална сигурност, американската компютърна компания „Солифон“ и руската мафия в противоборство с шведския топизследовател Франс Балдер, разработил алгоритъм за създаване на изкуствен интелект, малкият му син аутист Аугуст, момче с изключителни дарби, служителите от шведската полиция Ян Бублански и Соня Мудиг, специалиста по ИТ-сигурност Ед Нийдъм, младоците от Републиката на хакерите с колоритни имена като Чумата, Боб Песа, Маца… И най-вече с добре познатата ни от трилогията на Стиг Ларшон суперхакерка Лисбет Саландер с прякор Осата. Появява се и един призрак от миналото – нейната сестра близначка Камила, с която я свързва дълбока омраза. За да се сдобият с най-новите компютърни технологии, които биха им донесли огромни печалби, киберпрестъпниците не се спират пред нищо, дори пред убийство. Докато не се сблъскват с таланта на Аугуст и с гения на Лисбет. Лисбет, момичето, преминало през ада и продължило напред, младата жена, за която важи прочутата фраза на Ницше: „Онова, което не ме убива, ме прави по-силен”

Премиерата на „Онова, което не ме убива“ („The Girl in the Spider’s Web“) ще бъде на 5 октомври 2018 година и големият въпрос засега е коя актриса ще изиграе хакерката-журналист. Ние залагаме на Джейн Ливи, която участва в главни роли и в двата филма на Алварез (римейкът на „Злите мъртви“ и „Don’t Breathe”).

Несъмнено филмът ще е най-касова продукция за уругвайския режисьор, който последно се доказа с „Don’t Breathe”, за който дори спретнахме епизод в подкаста ни. Струва си да отбележим още, че есенната премиера на „Онова, което не ме убива“ съвпада с тази на „Aquaman“, което е сериозен вот на доверие от страна на Sony.

Обещаваме да следим развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Ъъъъъъгх. Ебати тъпото. Филмът на Финчър ми е мега любим и толкова много се надявах да филмира и другите, колкото и постепенно да се случи това :{ уви… некви тъпни ще се гледат. Хубавото е, че Мъжете… е стабилен и като самостоятелен филм, тъй че ще се преживее някак.