джеймс франко

Малко след като „The Ballad of Buster Scruggs”, в лицето на братя Коен, спечели наградата за най-добър сценарий (в жестока конкуренция) на приключилия преди броени дни фестивал във Венеция, Neflix представят и дългоочаквания първи трейлър на филма.

За тези от вас, които не са следили развитието на проекта, „The Ballad of Buster Scruggs” стартира като сериал, но впоследствие бе превърнат в антологичен филм в шест части. Според официалния синопсис става дума за „серия от истории за американската гранична пустош, разказани с несравнимия стил на Джоел и Итън Коен, като всяка глава разкрива различна история за Американския запад“.

Една идея повече за отделните истории във филма и главните действащи лица в тях може да откриете по-долу, а сега вижте първия трейлър.

Харесва ни, че всяка история има свой различен визуален стил. Между другото, личи си, че „The Ballad of Buster Scruggs” е сниман дигитално, но това по никакъв начин не пречи визията на Бруно Делбонел („Невероятната съдба на Амели Пулен“, „Истинският Люин Дейвис“) да изглежда фантастично. И се радваме, че се отличава от тази на другите уестърни на братята „Няма място за старите кучета“ и  „Непреклонните“. Това обаче не е изненада. Всеки филм на Коен се отличава с неподправена индивидуалност.

Освен типичната за братята Коен страхотна визия и разкадровка, друг задължителен за тях елемент – хуморът, също е факт тук, олицетворен най-вече от Тим Блейк Нелсън, който преиграва прилично, но предполагаме, това е свързано с образа му на титулния герой, каубоя песнопоец Бъстър Скръгс. Джеймс Франко, който, според нас е MVP-то на трейлъра, също влиза в тази забавна линия, особено с последната си реплика. Започваме да загряваме какво се има предвид с това, че героят му си получава заслуженото отново и отново, и после още малко.

Ето сега и малките подробности, които знаем за отделните истории и каста, а след тях може да видите нова версия на плаката:

В „The Ballad of Buster Scruggs” Тим Блейк Нелсън е бърз стрелец и песнопоец. В „Near Algodones“ Джеймс Франко, банков обирджия аматьор, получава заслуженото си, че и отгоре. И после още мъничко за разкош. Печален черен хумор се просмуква в „Meal Ticket“ с Лиъм Нийсън, в който се разказва за двама изморени пътуващи актьори. Том Уейтс изкопава богати залежи на хумор в „All Gold Canyon“, докато Зоуи Казан открива неочаквано обещание за любов, заедно с доза от жестоката ирония на живота, докато пътува във фургон през прерията в „The Gal Who Got Rattled“. И накрая, призрачен хумор обитава „The Mortal Remains“, където Тайн Дейли сипе справедливост върху пъстър набор от непознати пасажери в дилижанс, отправил се на последно пътуване.

плакат

Режисьори и сценаристи на „The Ballad of Buster Scruggs” са Джоел и Итън Коен („Бартън Финк“, „Фарго“, „Големият Лебовски“, „Няма място за старите кучета“), а в ролите са Тим Блейк Нелсън, Джеймс Франко, Зоуи Казан, Лиъм Нийсън, Том Уейтс, Брендън Глийсън, Уили Уотсън, Хари Мелинг, Бил Хек, Грейнджър Хайнс, Челси Рос, Сол Рубинек , Джонджо О‘Нийл и др.

Премиерата на филма е на 16 ноември по Netflix и в избрани киносалони.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Апетитно :). В съзнанието ми, братята сякаш се отсъствали цяло десетилетие. Радвам се че това им произведение е толкова вдъхновяващо.

    Нелсън винаги ми е изглеждал като недооценен актьор, а си мисля че е страшно талантлив. Дано някой ден, някой го оползотвори подобаващо (с по-централна/важна/главна роличка).

  2. И аз това помислих – Франко в дивия запад, си е шик. Музиката ме спечели още в трейлъра, а всичко останало изглежда супер.