Превърналият се от сериал в антологичен филмThe Ballad of Buster Scruggs” на братя Коен е поредният проект, който очакваме с огромен интерес и чиято премиера беше на течащия в момента фестивал във Венеция. От там изпада и първият официален плакат, както и разбира се, първите отзиви, които са основната причина за тази новина. Допълнителни подробности за филма и за актьорите в отделните истории идват и от един друг фестивал – Лондонския, който предлага следната информация:

Ако искате да разберете и да се потопите в бездънния кладенец, който представлява въображението на братя Коен, това е филмът за вас. Що се касае разказването на истории, това е силно идиосинкратично, безспорно забавно и често трогателно меланхолично кино-изследване на американския Запад. Всяка възхитителна глава представя различна история от граничната пустош с тон и стил, перфектно калибрирани за отделните разкази. В „The Ballad of Buster ScruggsТим Блейк Нелсън е бърз стрелец и песнопоец. В „Near AlgodonesДжеймс Франко, банков обирджия аматьор, получава заслуженото си, че и отгоре. И после още мъничко за разкош. Печален черен хумор се просмуква в „Meal Ticket“ с Лиъм Нийсън, в който се разказва за двама изморени пътуващи актьори. Том Уейтс изкопава богати залежи на хумор в „All Gold Canyon“, докато Зоуи Казан открива неочаквано обещание за любов, заедно с доза от жестоката ирония на живота, докато пътува във фургон през прерията в „The Gal Who Got Rattled.“. И накрая, призрачен хумор обитава „The Mortal Remains“, където Тайн Дейли сипе справедливост върху пъстър набор от непознати пасажери в дилижанс, отправил се на последно пътуване. Заснет невероятно от Бруно Делбонел и с изключителния дизайн на продукцията, дело на художника Джес Гончър (заедно с департамента, отговарящ за невероятната цветова гама на надписите, които представят всеки епизод), това е филм само за ценители. Приказки за лека нощ за любителите на киното.

Не е нещо супер специално, което да не сме чували под друга форма, но все пак. Тук е моментът да кажем, че „The Ballad of Buster Scruggs“ получи добри отзиви от Венеция, но почти всички ревюта споделят, че не всички сегменти са на високо ниво. Общо взето, всеобщото мнение е, че в антологията може да се види както най-доброто, така и най-лошото от творчеството на братя Коен. А ние като знаем кое е най-лошото – „Убийците на старата дама“ например, сме спокойни, че филмът няма как да ни разочарова.

Ето и първия официален постер. Stories live forever. People don’t.

плакат

Режисьори и сценаристи на „The Ballad of Buster Scruggs” са Джоел и Итън Коен („Бартън Финк“, „Фарго“, „Големият Лебовски“, „Няма място за старите кучета“), а в ролите са Тим Блейк Нелсън, Джеймс Франко, Зоуи Казан, Лиъм Нийсън, Том Уейтс, Брендън Глийсън, Уили Уотсън, Хари Мелинг, Бил Хек, Грейнджър Хайнс, Челси Рос, Сол Рубинек , Джонджо О‘Нийл и др.

Netflix ще разпространят филма по кината от 16 ноември, а малко след това ще бъде достъпен и на стрийминг платформата им.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments