Дейв Батиста призна в интервю в английското ток шоу на Джонатан Рос, че не е сигурен дали ще се завърне в ролята си на Дракс в следващия “Пазители на галактиката”.

Батиста беше първият от каста на филма, който обяви острото си несъгласие с решението на Disney. Припомняме, че Джеймс Гън официално беше уволнен от третата част на „Пазителите”, заради отново изровени стари туийтове, в които той прави шеги на база педофилия и подобни несемейни теми, които Disney и Marvel решиха, че не могат да бъдат част от техния корпоративен имидж. Когато се разбушува целият скандал, Батиста беше първият, който открито се обяви срещу решението на компанията и застана твърдо в подкрепа зад гърба на Джеймс Гън. По-късно целият каст изкара общо изявление, очевидно минало през ръцете на стотици адвокати и ПР-хора, но все пак в подкрепа на уволнения режисьор. Можете да го видите по-долу.

В своето появяване като гост в шоуто на Джонатан Рос, Батиста затвърди отново позицията си по въпроса и дори отиде една стъпка по-надалеч, като обяви, че не е сигурен дали въобще ще се завърне за продължението. В досегашните си интервюта, особено последните няколко, част от промоционалното турне на новия му филм „Final Score”, Батиста се въздържаше от финални изказвания и отговаряше уклончиво. Постоянно бяха завоалирани отговори от рода на „не знам кой би могъл да го замени” / „това е трудна позиция за всеки режисьор, защото няма да се чувства, че проектът е негов” / „публиката няма да е доволна, ако третата част не остане вярна на героите” и подобни заобиколни отговори.

В интервюто по-долу обаче виждаме Дейв Батиста твърд в позицията си – че е много недоволен от това как Disney са се отнесли с Джеймс Гън, че момента е труден и горчив за него и че като цяло не е сигурен дали иска да работи за Disney.

Следващото му изречение даже много повече ни учуди – Дейв Батиста казва, че в момента филма е „поставен на пауза за неизвестен период от време” и че той не знае как ще се развият оттук насетне нещата. Това ни изненадва най-много, тъй като Disney не просто не са обявили такова нещо, но напротив – дори и след уволнението на Гън, официалната реплика на компанията беше, че „Пазителите на галактиката Vol.3” ще си задържи планираната премиера дата за 2020г. От други източници започнахме да чуваме репортажи, че малкото нает персонал за започването на снимките е бил разпуснат от подготовката, която са започнали в Атланта. Disney и Marvel обаче все още не са излязли с официално обявление, с което да сменят премиерната дата на филма.

Тази история ни е доста интересна, тъй като със сигурност Marvel в момента не са и те особено щастливи от държанието на Батиста. Както той сам казва в интервюто „той не е типичния човек от Холивуд”, заради което си позволява да е по-прям и да не се съобразява дотолкова с правилата на индустрията. Причините са ясни – той вече имаше една изключително успешна кариера, тази с актьорстването му е втората, пък и не смятаме, че се е засилил да става следващия Даниел Дей Луис. Много хора все пак го помним като „Животното” от кеча, пък и да не го познавахме от там – такъв огромен мъжага щеше да ни е странно да се крие зад публицистично окастрени изказвания, за да не засегне костюмарите.

Сега обаче ще е чакаме да видим Disney и Marvel как ще решат да се справят с някой, който очевидно няма да им бъде „удобен”, за разлика от много от актьорите, за които огромната компания може да бъде решаваща в това дали въобще ще имат кариера или не. Disney до сега са показвали изключително мощна хватка и държене на контрол върху публичния си имидж и наратива, който излиза за широката публика около най-големите им доходоносни франчайзи. За това смятаме, че Джеймс Гън беше обявен толкова безцеремонно, за това и смятаме, че няма да бъде върнат, както някои фенове се надяват. Интересно ще бъде дали от „мишката” ще решат, че и с Дейв Батиста могат да се разделят така лесно, или пък за един филм това ще бъде прекалено много скандал.

Ще следим ситуациата с интерес, не дори толкова заради самите „Пазители”, колкото защото я разглеждаме като изключително любопитна и показателна за съвременната ситуация в Холивуд.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. Кечиста е мъжко момче, аман от изрусени, изсребрени, цигани, педерасти!

 2. Ако има договор няма къде да отиде. Ще се плащат яки неустойки. Иначе супер постъпка. В интернет се завъртяха едни доста интересни снимки, „обвинявайки“ Дисни, като расисти използвайки доста отчетливи черти от различни култури в анимациите, които са пускали през годините. Така да се каже – двоен аршин. За едни може, за други не може.

 3. Само така, не всичко е кинти в тоя живот. И аз мисля, че няма да върнат Гън, но е радващо, че има хора, които се изправят срещу пагубната мода да се съсипва нечия кариера на базата на две приказки отпреди сто години и шепа голи обвинения.

 4. Следващият Дей-Люис… стига бе Леда :(.

  btw в това изречение нещо смисълът му се губи :):
  „За това смятаме, че Джеймс Гън беше обявен толкова безцеремонно…“

  1. Абе видях, трябваше да е ‘уволнен’ тая дума, ама нещо не ми се е получило….

  2. Аз си мислех за обвинен :D, но не исках да предполагам. Нищо де, случва се.

 5. “ че малкото нает персонал за започването на снимките е бил разпуснат от подготовката, която са започнали в Атланта.“ Разпуснати били, от подготовката, а ? Нечовешки тъпи сте.