Съвсем логично е непосредствено преди старта си Apple TV+ да направи всичко по силите си, за да привлече възможно най-сериозно количество потенциални зрители, които са се заинтересували от качеството на поредиците в този нов канал, и които биха отделили от времето (и парите) си, за да дадат шанс за живот на поредната стрийминг-услуга.

Този тип развлечение безспорно е удобен начин за прекарване на свободното време и със сигурност в него се вливат сериозни творчески сили, потенциал и финанси, за да гарантира всеки „канал” страхотно качество и доволно разнообразие в жанрово и тематично отношение. И макар че тези нови тенденции в развлекателния „бизнес” бавно и методично са способни да убият киното, ние все още вярваме в неговата уникална жизненост. Отделяйки време и внимание за новините около телевизионни проекти, искаме да сме „в час” с качеството, което се предлага на малкия екран, а то съвсем не е за пренебрегване. „Dickinson” с Хейли Стайнфелд се явява пореден пример – и вече си има пълен трейлър.

Сигурни сме, че жанровото определение „комедия” не пасва (съвсем) на новата поредица. Много сме доволни, че във фокуса на „Dickinson” е Емили, каквато (вероятно) я описват хронистите на времето и нейното творчество в младежките й години. Или поне трейлърът ни запознава с един романтично-бунтарски дух на непримирима млада жена, която търси себе си, свободата и – разбира се – вдъхновение за своя талант, като за нея няма съмнение какво е истинското й призвание и как на всяка цена тя трябва да стигне до осъществяването на мечтите си… А че после се изолира от света, откъсната от светските глъч и суета – за момента това не интересува нито продуцентите, нито потенциалните (млади) зрители на поредицата – мрачната творческа самота „не продава”, факт!

Създател на „Dickinson” е Алена Смит („The Newsroom”, „The Affair”). Ролите са разпределени между Хейли Стайнфелд, която много харесваме – в ролята на прочутата поетеса, Джейн Краковски (госпожа Дикинсън), Тоби Хъс (Едуард Дикинсън, бащата), Анна Баришников (Лавиния, сестра на Емили), Ела Хънт (Сюзън Джилбърт, впоследствие Дикинсън, омъжена за брата на Емили – Остин и всъщност едно от най-любимите същества на главната героиня) и Ейдриън Енско (Уилям Остин, братът на Емили и Лавиния).

Амбициозната задача, с която се е ангажирал творческият екип на поредицата, е да разкажат за живота на прочутата поетеса по атрактивен начин, който да „съблазни” младите поколения. Хейли определено притежава нужните за това качества, а дали ще „проработят” правилно разни детайли от нашето съвремие и фантастичните елементи, които забелязваме в този трейлър – това предстои да узнаем от отзивите за сериала след старта на новата стрийминг-платформа.

плакат

Малко време остана до 1 ноември 2019 – след това ще имаме отговори на много от поставените въпроси около сериалите на Apple TV+. Напомняме, че достъпът до тази услуга ще е от всички i-устройства и Mac-джаджи, на стойност 5 долара без един цент за месец, като пробно ще може да се тества „for free” за не повече от 7 дни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *