Все се опитваме да играем номера „забавѝ, може да излезе трейлър“, но не винаги ни се получава. Не може да се мотаем повече – след успеха на първи сезон, авторите на „The Mandalorian“ нямат търпение да умножат зрителите на Disney+ и са подготвили нови срещи с безстрастния, непоколебим воин, изигран обрано и… маскирано от Педро Паскал.

Преди няколко дни в интервю за Entertainment Weekly Джон Фавро, като създател и изпълнителен продуцент на поредицата, представи първите официални кадри от сезон 2. Той самият си обяснява всеобщото благосклонно отношение към приключенията на самотния наемник с принципно по-ниските очаквания към телевизионните формати в сравнение с киното. А и след появата на „бебе Йода“ или „Детето“ вече нещата в мрежата станаха неконтролируеми. Ето как изглеждат главните герои в предстоящия втори сезон на сериала.

mandalorian-season-2-image-2-1536x1024 mandalorian-season-2-1536x1024 mandalorian-season-2-image-2-1-1536x1024 mandalorian-season-2-image-3-1536x1024

Самият Фавро обръща внимание и на факта, че в творческия процес активно участва и Дейв Филони („Star Wars: The Clone Wars“, „Star Wars Rebels“):

Понякога аз предлагам идеи, за които Дейв казва „Не можеш да правиш това в Междузвездни войни!“ След това аз му посочвам примери от филмите в тази вселена, или от „The Clone Wars“, за да подкрепя тезата си. Действам като адвокат, изправен пред съдия, за мен Дейв е това, което Лукас е бил за него самия. Не бих направил нищо, което не е одобрено от Филони, а той е наясно, че историите в света на Междузвездни войни трябва да са забавни и да се променят непрестанно.

Обещанието е, че с увеличението на мащаба и залозите в сюжетите на предстоящия втори сезон, личната история между героя на Педро Паскал и Детето ще се развие по начин, който ще допадне на публиката. Уточненията относно екипа са, че в него се завръщат Темуера Морисън като Боба Фет, Кейти Сакоф ще се появи в ролята на Bo-Katan от „The Clone Wars“, ще се включи и Тимъти Олифант, както и представените в официалните снимки Джина Карано и Карл Уедърс, плюс Джанкарло Еспозито, Емили Суалоу, Омид Абтаи, Вернер Херцог и Ник Нолти. Вижте и кориците на печатното издание на Entertainment Weekly.

EhZFySGXgAAv9HK

EhZFw8lX0AIi6O2

Напомняме отново, че изпълнителни продуценти на сериала са Фавро, Филони, Катлийн Кенеди и Колин Уилсън, заедно с Карън Гилкрайст. Ще ни е интересно кои режисьори са ангажирани, като част от екипа ни с две ръце гласува за Тайка Уайтити (макар че той надали ще има време в пренатоварения си график).

Дебютът на сезон 2 на „The Mandalorian“ се очаква по Disney+ на 30 октомври 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Друга част от екипа ни с две ръце гласува против Тайка Уайтити 😀

    1. Ранните му неща са ми на сърце, но напоследък ме дразни ужасно много 🙁

  2. Еми, той малко си действа по класическото рок ен рол клише – станеш ли гоуем милионер и изкуството ти започва да страда хйахаха

  3. М…да, сезон 2 свърши! И какво се оказа след 2 сезона?!
    Оказа се, че този сериал е направен единствено за да привлича нови абонати за Дисни +! Като се набляга на фенсървиза! А трябваше да е оригинален сериал със собствени пълнокръвни герои! Може да се напише много за този сериал, като повечето неща ще бъдат негативни, но ще се опитам да бъда по-кратък!
    Както написах по-горе първоначалният премис на сериала е бил да има нови герои, които на по-късен етап да бъдат доразработени, и даже влезнат в канона на SW! Обаче още в първия сезон се оказа, че сериалът не е достатъчно интересен, затова в края на втори епизод се появи и първия голям фенсървиз – бебе Йода! И добре, че се появи, защото сериалът отиваше наникъде! Да, имаше някои добри спецефекти, но беше доста плосък! Даже в някои моменти имаше и слаби декори, които приличаха на театрална постановка! И повечето епизоди като времетраене и като смислово съдържание приличаха на скъпа реклама! Защото повечето епизоди си бяха пълнеж, пълен с фенсървиз, като планетата Татуин, както и обитателите на планетата! Връзката с оригиналната трилогия беше изстискана до последната капка! Вече в епизод 7(от сериала) се появява друга връзка на успешно шоу -„Войните на клонираните“, като е представен Моф Гидиън! Даже в края на сезона вече държи в ръце „черния меч“ на мандалорците!
    Втори сезон започва с битка, която много прилича на извадена от Дюн! Следват други фенсървизи, много ефекти и плосък сюжет! Като феновете първо разпознават Бо Катан, а след нея и Асока Тано! Малко по-късно през сезона се появява и Боба Фет! За да стигнем до последния епизод от сезон 2, където в края на епизода се появява и изключително слабия CGI ….На Люк Скайуокър!!! Да, феновете си умират да видят отново Люк…Но не и по този начин! Той се явява като някаква спасителна сламка за сериала! Показан е веднъж, но от това не следва някакво продължение на историята му до епизод 7 от филмите за голям екран! Та самият сериал води наникъде! Просто стои като реклама за следващите шоута! Даже името на главния герой остава неназовано, та всички продължават да му викат Мандо! Ха-ха! Целият сюжет на 2-та сезона може да бъде представен в 1 и половина – 2 часа, при това без да се загуби нищо от смисъла! Първоначалният премис за оригинално шоу с нови герои беше заменен изцяло от фенсървис на вече успешно изградени герои! Но те се появяват в това шоу само като декор, на който се разчита да поддържа интереса на феновете към сериала! И определено може да се каже, че този сериал свърши! Мандо(ха-ха) изигра своята роля и ще я отстъпи догодина на Боба Фет, който вече е известен герой!

  4. Да си довърша мисълта от по-горе – ако искаха да създадат нови герои, които да бъдат пълноценни, тогава можеше да сложат бебе с потенциал да стане джедай от друг вид в началото на сезон 1, а не да прилича на Йода! На главният герой можеше даже име да дадат, но както се оказа, той не е важен, но пък е главен за сериала! Ха-ха! Е, разбрахме името на бебето – Грогу, което име трябваше да е смешно ли, знам ли?! Името Йода например звучи като японско и това не е случайно! Защото Джордж Лукас в оригиналната трилогия заимства от японските филми за самураи!
    Докато Грогу звучи като напушен пубертет! Ха-ха!
    Защо ли обаче не ми хареса толкова сцената с Люк?! Не защото не ми хареса екшъна с него, който наподобяваше подобната битка на Вейдър в „Rogue One: A Star Wars Story“! А защото, ако го нямаше Люк, сериалът щеше да бъде оставен да виси в клифхенгър!
    С други думи, Люк придаде на сериала завършек, но самият сериал дори с този край не е особено(за да не напиша никак) впечатляващ като сюжет! Два сезона Мандо обикаля и търси на кого да остави бебето, което е намерил в началото на сезон 1!
    И това всъщност е пълният премис на сериала! А се оказа, че за два сезона почти нищо не научихме за мандалореца, както и не научихме почти нищо и за бебето, освен името му!
    Но в крайна сметка явно и не е било нужно, защото този сериал е без значение, и е само реклама за следващите! Дано следващите сериали, като Асока, Кеноби и Боба Фет са по-добри!