Не можем да повярваме, но е факт, че покрай всичко, което се случи в живота ни от началото на тази печална 2020 година, сме пропуснали факта, че един от сериалите, които очаквахме с голямо любопитство – „Gangs Of London“, е минал и заминал, без да разберем. Премиерата е била през април, точно когато си седяхме плътно по къщите си, но за разлика от много хора по света, нашата лична действителност не позволяваше безгрижно гледане на филми и сериали по цял ден и сме пропуснали „излъчванията“ като стой, та гледай.

Сега обаче на „Gangs Of London“ му предстои да дебютира в Съединените щати и AMC (те поеха разпространението от Cinemax), разпространиха нов трейлър, който ни светна, че тотално сме изключили за сериала. И понеже си мислим, че може да има и други хора като нас, които са забравили (или пък такива, които въобще не са чували за него), решихме, че си заслужава да го представим. Пък и защо да пропускаме възможност да се изложим публично.

Припомняме, че „Gangs Of London“ е дело на талантливия режисьор и сценарист Гарет Еванс (който след „Merantau“ и двата „Raid“ филма има култов статут сред почитателите на екшъните) и честия му партньор – оператора Мат Фланери. Сериалът разказва историята на семейство, ръководещо сложна престъпна мрежа в Лондон, която обаче е хвърлена в хаос, когато главата на фамилията е разстреляна. Опитвайки да поеме контрол над разпадащата се организация, синът си поставя за цел да открие кой е поръчал убийството на баща му и да получи кърваво възмездие за него.

Ако не съществуваше описаната по-горе ситуация, щяхме да кажем, че този трейлър не само не добавя нищо положително към предишния, но дори една идея сваля нивото на очакванията ни към „Gangs Of London“, без обаче да променя желанието ни да го гледаме. Един положителен момент е, че вече можем да видим реакциите на критиката, които са предимно положителни. Не че това е решаващо, но ако имаше повсеместно силно отрицателни ревюта, като нищо можеше и пак да забравим за сериала. Друго положително е, че вече се намират всички епизоди.

В добавка вижте и един не особено вдъхновяващ плакат.

gangs-of-london-poster

Създатели на „Gangs Of London“ са Гарет Еванс („Merantau“, „The Raid“, „Apostle“) и Мат Фланери. Еванс застава и зад камерата на няколко епизода, a в режисурата на останалите се включват Корин Харди („Монахинята“) и Ксавие Жен („Граници”). В ролите са Джо Кол, Колм Мийни, Сопе Дирису, Лушън Мсамати, Марк Луис Джоунс, Мишел Фарли и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *