maniac - джона хил

It’s not therapy. It’s science.

Само седмица, след като обявиха премиерната дата и представиха първия тийзър трейлър на един от най-очакваните проекти за годината (било то филмови или телевизионни) – „Maniac” на сценариста Патрик Сомервил („The Leftovers“) и режисьора Кари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”, „True Detective”, „Beasts of No Nation”), Netflix разпространиха и първия пълен трейлър.

Припомняме, че „Maniac” е адаптация на едноименния норвежки сериал от 2014 г., разказващ за мъж с прекрасен живот: всеки негов ден е перфектен и той знае как да се справи с всеки проблем с лекота. Уловката е, че този живот е илюзорен, а той самият е пациент в лудница. В основата на новата версия са историите на Ани (Ема Стоун) и Оуен (Джона Хил) – двама непознати, всеки със своите житейски проблеми, привлечени от фармацевтично изследване, което обещава веднъж завинаги решаването на всички проблеми, свързани с ума, без каквито и да е странични ефекти.

Ето и трейлъра, който ни запознава доста по-подробно с историята, с атмосферата и естеството на сериала.

„This is multi-reality brain magic shit!“ indeed! Въпреки че говорим за малко по-различна стилистика от тази на Мишел Гондри, първите ни асоциации тук са с „Блясъкът на чистия ум“ и „The Science of Sleep“. Но тези (разбираеми) сравнения са само повърхностни, защото е очевидно, че „Maniac” си е напълно „различно животно“. Определено ни харесва това, което виждаме в рекламата – нещо, в което никога не сме се съмнявали, защото и историята е интересна, и Кари Фукунага е майстор, който вече многократно е доказвал таланта си, а и актьорският състав е отличен. Не обичаме да казваме такива неща (след като цяла година чакаме лятото и морето), но нямаме търпение да идва есента и да гледаме сериала.

В добавка вижте пълния синопсис, няколко нови снимки и един постер.

Действието на „Maniac” се развива в свят, донякъде като нашия, и във време, доста подобно на нашето. То разказва историите на Ани Лендсбърг (Ема Стоун) и Оуен Мигрим (Джона Хил) – двама непознати, по свои собствени причини привлечени към късния стадий на мистериозно фармацевтично изследване. Ани, неудовлетворена и без цел в живота, с фиксация върху развалените отношения с майка ѝ и сестра ѝ; Оуен, петият син на богат индустриалец от Ню Йорк, цял живот борещ се със спорна диагноза за шизофрения. Животът и на двамата не се развива по добър начин и обещанието за ново, радикално фармацевтично лечение – поредица от хапчета, чиито изобретател, д-р Джеймс К. Мантълрей (Джъстин Теру), твърди, че могат да излекуват всичко свързано с ума, от психично заболяване до разбито сърце – ги привлича, заедно с още десетима непознати, в Neberdine Pharmaceutical and Biotech за тридневно лекарствено изследване. Изследване, което, както ги уверяват всички, не води до усложнения или каквито и да било странични ефекти и ще реши всичките им проблеми веднъж завинаги. Нещата не се развиват по план.

Maniac
Maniac

 

Maniac

Maniac

Maniac
Maniac

Maniac

 

плакат

Режисьор на всички епизоди на „Maniac” е Кари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”, „True Detective”, „Beasts of No Nation”), сценарият е дело Патрик Сомервил („The Leftovers“), който е и създател на сериала. В ролите са Ема Стоун, Джона Хил, Джъстин Теру, Сали Фийлд, Соноя Мизуно, Джулия Гарнър, Джемима Кърк и др.

Премиерата е 21 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *