Любимците ни от A24 ни подготвят нов изключително любопитен и обещаващ проект, който (поне на хартия) изглежда сякаш отново използва печелившата формула, която те употребяват редовно – комбинация от установени звезди и изгряващи нови таланти, провокативна и иновативна история и сравнително нисък бюджет с голям потенциал. Стискаме палци на всеки техен проект и виждаме как този може да бъде един от по-интересните им.

Става дума за хоръра Opus – сам по себе си жанрът предполага сравнително ниски бюджети и голям потенциал за печалба в боксофиса. Имайки предвид афинитета на A24 към добре написани истории, стискаме палци филмът да е от онези хоръри, които остават в съзнанието за дълго, вместо само докато траят стряскащите звуци. Подробности за сюжета за момента не се знаят, освен че историята ще се върти около завръщането на иконична поп-звезда след десетилетно изчезване.

Най-интересното без съмнение е обявения актьорски състав. В две от главните роли ще видим Джон Малкович и Ейо Адебири – перфектен пример за комбинацията от познат и нов талант, за която споменахме. Няма какво да ви обясняваме кой е Джон Малкович, но ако не сте чували името на Ейо Адебири, препоръчваме хитовия сериал The Bear с две ръце. Към тях още се присъединяват Амбър Майндхънтър, която феновете помнят от последния Prey, Мъри Бартлет, който пък напоследък има нов подем след стахотни роли в The White Lotus и The Last of Us, както и Стефани Суганами и Тантанка Мийнс. Може би най-важното? Неповторимата Джулиет Луис е в последни преговори за роля, която може дори да бъде централната, защото просто си я представяме като някогашна поп-звезда.

За момента няма много смисъл да спекулираме кой и какво ще бъде във филма, но определено сърчицата ни на инди фенове потрепват от идеята да видим Джон Малкович и Джулиет Луис на екран – толкова много ексцентризъм в един кадър!

Opus ще бъде дебютния филм на сценарист-режисьора Марк Антъни Грийн, който до момента е работил основно в модната индустрия. Филмът пък е продуциран от носителите на „Грами“ Найъл Роджърс и The-Dream, които ще напишат и оригинални песни за филма.

Очаква се снимките на Opus да започнат съвсем скоро, но конкретна дата не е обявена. Със сигурност ще следим развитието на този проект и ще споделяме, когато има новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *