Netflix най-накрая обявиха премиерната дата на един от най-очакваните сериали за годината – „Maniac” на сценариста Патрик Сомервил („The Leftovers“) и режисьора Кари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”, „True Detective”, „Beasts of No Nation”) и за да отбележат събитието, от стрийминг платформата разпространиха подробен синопсис, както и кратичък тийзър, който да ни подразни допълнително и да подсили нетърпението ни.

Maniac” е създаден от Сомервил, който адаптира едноименния норвежки сериал от 2014 г., разказващ за мъж с прекрасен живот: всеки негов ден е перфектен и той знае как да се справи с всеки проблем с лекота. Уловката е, че този живот е илюзорен, а той самият е пациент в лудница. В основата на новата версия са историите на Ани (Ема Стоун) и Оуен (Джона Хил) – двама непознати, всеки със своите житейски проблеми, привлечени от фармацевтично изследване, което обещава веднъж завинаги решаването на всички проблеми, свързани с ума, без каквито и да е странични ефекти.

Вижте първия тийзър, който, общо взето, разкрива по-малко от снимките, които видяхме преди няколко месеца, но все пак загатва за евентуалния психеделичен стил на сериала (в подкрепа на това е цветовата схема на споменатите снимки) и за многопластовостта (във всеки смисъл на това определение), структурата и илюзорността на разказа. Вижте.

1, 2, 3. 1, 2, 3. 1, 2… „The mind can be solved”, ама не днеска, както казвахме в училище.

Нямаме търпение за сериала. Ще се повторим, но бихме гледали абсолютно всичко, което ни предложи Кари Фукунага, дори и да е само изпълнителен продуцент, какъвто е случаят с „The Alienist”, а какво остава когато e режисьор и разполага с подобна „mind-bending“ история, позволяваща да развихри таланта си. Разбира се, и актьорският състав е на ниво – Ема Стоун, Джъстин Теру, Сали Фийлд и разбира се, Джона Хил, който наскоро ни впечатли още повече с начина, по който изглежда режисьорският му дебют „Mid90s“.

А ето и споменатия по-горе пълен синопсис:

Действието на „Maniac” се развива в свят, донякъде като нашия, и във време, доста подобно на нашето. То разказва историите на Ани Лендсбърг (Ема Стоун) и Оуен Мигрим (Джона Хил) – двама непознати, по свои собствени причини привлечени към късния стадий на мистериозно фармацевтично изследване. Ани, неудовлетворена и без цел в живота, с фиксация върху развалените отношения с майка ѝ и сестра ѝ; Оуен, петият син на богат индустриалец от Ню Йорк, цял живот борещ се със спорна диагноза за шизофрения. Животът и на двамата не се развива по добър начин и обещанието за ново, радикално фармацевтично лечение – поредица от хапчета, чиито изобретател, д-р Джеймс К. Мантълрей (Джъстин Теру), твърди, че могат да излекуват всичко свързано с ума, от психично заболяване до разбито сърце – ги привлича, заедно с още десетима непознати, в Neberdine Pharmaceutical and Biotech за тридневно лекарствено изследване. Изследване, което, както ги уверяват всички, не води до усложнения или каквито и да било странични ефекти и ще реши всичките им проблеми веднъж завинаги. Нещата не се развиват по план.

Режисьор на всички епизоди на „Maniac” е Кари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”, „True Detective”, „Beasts of No Nation”), сценарият е дело Патрик Сомервил („The Leftovers“), който е и създател на сериала. В ролите са Ема Стоун, Джона Хил, Джъстин Теру, Сали Фийлд, Соноя Мизуно, Джулия Гарнър, Джемима Кърк и др.

Премиерата е 21 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments