fhd010HDY_Jack_Nicholson_006

Много харесахме „Тони Ердман” на Марен Аде, който без съмнение бе един от най-добрите филми на 2016 г. Копродукцията между Германия, Австрия и Румъния получи номинация за най-добър чуждоезичен филм и спечели доста награди, включително и филмовата награда „Лукс” на ЕП за най-добър филм, така че ни се стори доста странно решението да се прави американският римейк, за който писахме преди година.

Единственото оправдание да се интересуваме от проекта бе присъединяването на големия Джак Никълсън, който се оттегли от киното преди осем години с ужасно слабия „Как да разбера”. Надявахме се благодарение на разработвания от Лена Дънам и Джени Конър римейк на „Тони Ердман” легендата да остави една последна добра роля. Това обаче явно няма да се случи.

Кристен Уиг и Лиса Чолоденко
Кристен Уиг и Лиса Чолоденко

Според The Wrap промените са доста големи. Никълсън излиза от проекта, както и сценаристките Лена Дънам и Джени Конър. С режисурата се захваща Лиса Чолоденко („Olive Kitteridge”, „The Kids Are All Right”), която ще напиша сама сценария на филма. В ролята на дъщерята ще видим Кристен Уиг, тепърва предстои да разберем кой ще изиграе самия Тони Ердман. Припомняме ви, че филмът разказва за жена, която се бори да открие щастие в живота си, докато инвестира цялото си време и енергия в преследването на кариера. Всичко това се променя, когато започва да прекарва повече време с баща си, който вкарва необходимия хаос в ежедневието й.

На този етап няма да коментираме. Харесваме Чолоденко и вярваме, че може да открие добър път към качествена адаптация на историята за англоезичната публика. От друга страна съжаляваме, че няма да видим Никълсън, а и продължаваме да се чудим кому е нужно цялото това упражнение. Въпреки всичко се стараем да сме оптимисти и в крайна сметка се надяваме да получим още един качествен филм, както всеки киноман според нас би трябвало да иска. Все още няма премиерна дата, но предполагаме, че ще е по някое време догодина. Ще ви информираме, когато научим кой ще влезе в ролята на Ердман.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *