След като разбрахме, че Amazon ще похарчат един милиард за сериала по фентъзи класиката „Властелинът на пръстените” на Дж.Р.Р.Толкин, хем ни стана смешно, хем сякаш проектът ни стана малко по-симпатичен. Иска се голяма смелост да инвестираш подобна сума за филмова вселена, която беше толкова качествено разработена за големия екран от Питър Джаксън. Още повече след творческия провал „Хобит”, след който изгубихме всякакъв интерес към Средната земя. Досега не знаехме почти нищо за задаващия се сериал, но вчера в социалните мрежи се завъртя любопитна новина.

Благодарение на The One Ring.Net научихме, че продукцията ще се фокусира върху премеждията на младия Арагорн. Някои колеги вече изтъкнаха, че това не е особено добра стратегия, тъй като има предостатъчно непознати истории, които могат да бъдат разказни. „Игра на тронове” например ще заложат на съвсем нови герои за своите странични сериали. Според нас е съвсем естествено от Amazon да стартират с нещо познато и оттам да градят своята версия за света на Толкин, така че няма да мрънкаме.

Арагорн има богато минало, изпълнено с приключения, включително и със синовете на Елронд (някой се беше пошегувал, че е хомеопатичен елф). Ще ни е интересно да проследим съзряването на Елесар, или по-точно трябва да кажем Бързоход. Всъщност героят от „Задругата на пръстена” ни е далеч по-любим, загърнат с окъсаните си скиталчески дрехи, отколкото с короната на края на „Завръщането на краля”. Ясно е, че от тук нататък новините за сериала тепърва ще се увеличават. Предстои да разберем каква ще е ролята на Питър Джаксън и какви ще са другите имена, които ще застанат зад камера. Стискаме палци на целия екип и се надяваме на епично приключение във великолепния свят на Толкин.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Да де, ама точно защото го харесваме повече в „Задругата“, отколкото във „Завръщането на краля“ се притеснявам – имаше мистерия в героя му в началото. Виждаш, че е супер добър и явно има много минало, но точно тази загадъчност е интересната. Ама то това е проблемът на всички prequels за миналото на герои, които обичаме – изсмукват всичката мистерия и съответно всичките им пластове и ги правят скучни персонажи….

  2. В LOTR Online имаше доста приятни странични куестове покрай Брее. 😀 Бих гледал сериал само за тази околност и за търсенето на Ам-гъл, какво остава за битките из планините със синовете на Елронд.

    Сетих се пак за това нелошо фен филмче:

    https://www.youtube.com/watch?v=9H09xnhlCQU

  3. Чакайте малко, бе, идиоти! Кой ви е казал че Хобит е провал, бе, смешници! Вие за Бокс Офис и приходи не сте ли чували? За rotten tomatoes не сте ли чували, жълтари смотани жалки! Ще казват те, Хобит бил провал, абе ей, олигофрени!