Nick-Offerman-hearts-Beat-loud-1200x520

Ако трябва да подберем най-интересния филм от тази година, който бихме гледали още веднъж веднага и който ни е дал чисто киноманско удоволствие и ни е провокирал да разсъждаваме дни след гледането му, то без съмнение това е „Изтребление” на Алекс Гарланд. Интелигентната био-хорър-фантастика все още е номер едно в списъците на някои от нас, а нищо чудно и да задържи позицията си до края на доста слабата година (лично и неангажиращо мнение на автора на статията).

По подобие на режисьорския си дебют „Ex Machina”, Гарланд отново  демонстрира умение да борави и обръща с главата надолу жанрови клишета, представяйки ни една изчистена и авангардна визия за кошмара на бъдещето, в което се спотайват демони, с които човечеството не е готово да се справи. Още повече, когато става въпрос за склонността за саморазрушение. Но да не философстваме напразно, вчера научихме повече подробности за новия му проект „Devs”, който той ще разработи в осем епизода за FX.

Писали сме преди известно време за технологичния сай-фай тук и тук, но сега разбрахме, че сериалът ще проследи историята на млад компютърната инженерка Лили Чан (Соноя Мизуно), която започва разследване на своите работодатели – водещата технологична компания „Amaya”, ситуарана в Сан Франциско, след убийството на нейния приятел. Тя вярва, че таен отдел на компанията има потенциал да бъде зад престъплението.

Ник Оферман и Соноя Мизуно.
Ник Оферман и Соноя Мизуно.

Фенове сме на Ник Оферман, който ще се включи в проекта като заплашителния и безскрупулен президент на компанията. Сигурни сме, че Оферман е способен на силно драматично изпълнение, далеч от смръщения му комедиен образ, в който сме свикнали да го виждаме. Соноя Мизуно беше чудесна в „Ex Machina”, така че и за нея нямаме ниакви притеснения. Струва ни се почти невъзможно „Devs” да ни разочарова, но да не казваме голяма дума, случвало се е и друг път. Ще дадем тази чест на председателя на  FX Networks и FX Produtions Джон Ландграф:

„След като прочетох всичките осем сценария и чух брилянтната визия и посвещението на Алекс да режисира всички епизоди, за мен беше лесно решение да одобря  „Devs”. Алекс е визионер, който заедно със своите партньори е събрал звезден актьорски състав. Благодарни сме на Алекс, Андрю, Алон, Скот, Илай и брилянтният кастинг екип, воден от Кармен Куба.”

В „Devs” освен Соноя Мизуно и Ник Оферман ще вземат участие Джин Ха, Зак Грениър, Стивън МакКинли Хендерсън, Алисън Пил и др.

Все още няма премиерна дата, но се очаква сериалът да се появи по някое време догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *