След излизането на преобладаващо отрицателните ревюта за третия филм от поредицата „Cloverfiled” („Чудовищно“) – „The Cloverfield Paradox“, който Netflix закупиха от Paramount – започнахме леко да се притесняваме за очаквания с голямо нетърпениеAnnihilation“ („Изтребление“) на Алекс Гарланд, който също беше закупен за разпространение от Netflix. Просто нямаше как в нас да не се породи мисълта, че Paramount са се отървали от двата филма (на добра цена), тъй като знаят, че не са добри не вярват в успеха им.

Преди няколко дни обаче започнаха да излизат и първите отзиви за „Annihilation“ и те са точно толкова положителни, колкото бяха лоши тези за „The Cloverfield Paradox“, което разсея моментните ни притеснения и отново ни върна в предишното ни състояние на оптимистично очакване. И сега с удоволствие се включваме с последните ъпдейти около рекламната му кампания, които включват удължен телевизионен спот и поредица снимки. Преди да го видите обаче, имаме още една добра новина.

В разговор с Fandango, Алекс Гарланд споделя, че в момента работи по нов проект съвместно с FX и става дума за сериал от осем части. А какво точно е естеството му ще разберете от думите на Гарланд:

Вид фантастика е, но е много по-технологичен сай-фай, докато „Annihilation“ има повече форма на халюциногеннен и фантастичен сай-фай. Има повече общи неща с предишни мои проекти като „Ex Machina: Бог от машината“ и „Никога не ме оставяй“, които взимат нещо от нашия свят – не нашия свят в бъдещето, а нашия свят, какъвто е сега – и след това вадят някакво заключение и извод от това.

Ние сме на линия за всеки фантастичен проект, който ни предложи Алекс Гарланд, и този не е изключение и стискаме палци всичко да мине благополучно. Според информацията сценарият на осемте епизода вече е написан, а Гарланд има желание да ги режисира всички. А това е най-хубавото от цялата работа, защото означава, че целият сериал ще има неговия творчески подпис.

А сега ето и удължения телевизионен спот на „Annihilation“.

Припомняме, че „Annihilation“ е екранизация на романа „Анихилация“ на Джеф Вандърмиър, част от фантастичната му трилогия „Съдърн Рийч“, и разказва за екип от учени, които влизат в непрекъснато увеличаващ своята площ смъртоносен мистериозен феномен, наречен Зона Х, за да открият начин да го спрат, преди да е погълнал света. Повече подробности за сюжета може да научите от официалния синопсис, а веднага след него ще откриете и споменатата по-горе поредица нови снимки.

В „Annihilation“ човечеството се сблъсква с мистериозна и смъртоносна територия, наречена Зона Х. След необяснимата си поява преди няколко години, Зона Х непрекъснато увеличава своята площ, разрушавайки всички села и военни бази по пътя си и ако хората не открият начин да спрат разширяването ѝ, тя ще започне да поглъща градове и – в крайна сметка – света.

Надеждата за спасение пада на плещите на Лина (Натали Портман) – биолог, част от екип от пет жени учени, които се отправят на невероятно опасна и рискована мисия в Зона Х. Лина рискува собствения си живот, присъединявайки се към привидно самоубийствената експедиция. Тя има и личен мотив да се впусне в това приключение – то ще даде отговор какво се е случило с мъжа ѝ, който се появява изневиделица тежко болен, след като е изчезнал безследно година по-рано в Зона Х, по време на тайна военна мисия.

При навлизането си в Зона Х, петте жени с изненада откриват, че „заразените“ територии са трансформирани в красива и магическа гора. Много скоро обаче те разбират, че външният вид лъже и зад привидната красота на Зона Х се крие истинска опасност. Телата и мислите на учените постепенно се променят под влиянието на Зона Х и те трябва да открият какво се случва, преди да е станало твърде късно.

Неподготвени за умопомрачителния ефект на Зона Х, учените започват да се обръщат една срещу друга в момент, в който имат най-голяма нужда да останат сплотени. Но как да си имат доверие, след като не могат да вярват дори на собствените си мисли…

ANNIHILATION ANNIHILATION ANNIHILATION ANNIHILATION ANNIHILATION ANNIHILATION натали портман алекс гарланд и натали портман ANNIHILATION ANNIHILATION

Режисьор и сценарист на „Annihilation“ („Изтребление“) е Алекс Гарланд („Ex Machina: Бог от машината“), по поредицата романи на Джеф Вандърмиър. В ролите са Натали Портман, Оскар Айзък, Джина Родригес, Теса Томпсън, Дженифър Джейсън Лий, Соня Мизуно и др.

Премиера на филма е 23 февруари 2018 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. С лек скептицизъм гледам на този филм,а и след Черен лебед нито филмите,нито играта на Портман впечатляват,но все пак….