След успеха на режисьорския му дебют „Ex Machina: Бог от машината“, който беше просто страхотен, и скорошния „Изтребление“, който също ни допадна, предположихме, че в близко бъдеще Алекс Гарланд може да се съсредоточи върху кариерата си на режисьор, но той явно няма никакво намерение да се ограничава. Както вече сме обсъждали, Гарланд с лекота сменя различните поприща – писател, сценарист, режисьор, и сега научаваме, че подготвя нов сценарий, при това за малко по-различен от досегашните му проекти.

Става дума за „The Toymaker’s Secret“, филм за стара викторианска къща в Лондон, в която се нанася американско семейство. Не след дълго новите обитатели започват да вярват, че къщата е обитавана от духове и за съжаление, с това се изчерпва информацията, която имаме за сюжета.

Засега планът е Гарланд да е само сценарист, а режисьор ще е съпругата му Палома Беза, която има дребни изяви като актриса (последно отпреди десетилетие), но наскоро спечели БАФТА за най-добра анимационна късометражка за филма си „Poles Apart“. Ето какво казва тя за „The Toymaker’s Secret“, който се очаква да е малко по-„семейно ориентиран“ от досегашните сценарии на Гарланд:

Нямаме търпение да потеглим на това приключение заедно с TriStar. Ентусиазмът и интуицията на Хана [Мингела, президент на TriStar] са идеални за това вълнуващо сътрудничество. Проектът ще събере любовта ми към анимацията с игралното кино и за мен е фантастично, че ще вдъхнем живот на тази история.

А ако и вие се вълнувате какъв все пак ще е следващият режисьорски проект на Алекс Гарланд, това най-вероятно ще е сериалът, за който ви споменахме преди няколко месеца – „Devs“ на FX, чийто кратичък синопсис можете да видите по-долу:

Лили е млад компютърен инженер, която разследва таен отдел на фирмата, за която работи – иновативна технологична компания в Сан Франциско, която Лили смята, че стои зад изчезването на приятеля ѝ.

С удоволствие ще следим развитието на „The Toymaker’s Secret“ и „Devs“ и ще ви държим в течение. Надяваме се скоро да имаме повод да пишем и за двата проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *