Макар да бяха приети с (по-скоро) добри и смесени отзиви от критиците, „Downsizing” и „Suburbicon” се оказаха сериозни финансови провали и за Мат Деймън е от жизнено важно значение да се захване с нещо много „cool” и/или предизвикателно, за да не разочарова себе си и феновете по света. Решението очевидно е да обедини сили с Джон Кразински (с много добър актив след „Нито звук) и да направят заедно „The King of Oil” – филм, който ще разкаже истинската история на опозорения милиардер Марк Рич.

Вярваме, ще се съгласите, че е много гот да живееш недосегаем в швейцарско градче, да си собственик на картини от Реноар, Моне и Пикасо, да си гражданин на Белгия, Боливия, Израел и Испания, да притежаваш курорти в Европа и да търгуваш петрол на странни стойности с Иран във време на военни конфликти. Осъден в Щатите през 1983 година по 65 дела, но никога незастигнат от дългата ръка на закон и правосъдие и освен това помилван от Бил Клинтън в началото на новото хилядолетие, Рич си живее необезпокояван в Европа до 2013, когато приключва живота си с удар на 78 години. Даниел Аман е автор на биографията „The King of Oil: The Secret Lives of Marc Rich”, по която ще направят адаптация Джо Шрапнел и Анна Уотърхаус, а самият Мат Деймън се гласи да поеме ролята на безскрупулния милиардер.

Продуценти на „The King of Oil” са Sunday Night Productions – Кразински и неговите партньори Алисън Сийгър, Винсънт Сийбър и Ури Сингър, а Universal застават като мейджър и разпространител на проекта. Мат Деймън и Джон Кразински работят добре заедно – освен участието и съавторството в „Promised Land”, режисиран от Гюс Ван Сант, двамата са продуценти на „Manchester By the Sea” (с две награди „Оскар“, още четири номинации и доста други призове).

От своя страна Мат Деймън има и други важни ангажименти, като „Ford vs. Ferrari” под режисурата на Джеймс Манголд, докато Джон Кразински се прави на Джак Райън в телевизионна поредица и все още се колебае дали да се завърне като режисьор на продължението на „Нито звук”.

Ясно е, че ще проследим сътрудничеството на Деймън и Кразински по повод „The King of Oil” – попаднат ли ни новини, ще имаме грижата да споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *