Джо и Антъни Русо преди броени дни официално обявиха финално завършване на монтажа на „Отмъстителите: Краят”, до чиято премиера остават по-малко от два мижави месеца. Междувременно обаче, за да не избухнем от нетърпение, насочваме поглед към следващия проект на братята, които напълно очаквано ще се поотдръпнат, поне за момента, от супергеройския свят.

Вече сме ви споменавали за заплануваните им проекти, в които те са включили Отмъстителите в нови роли – „Dhaka” с Крис Хемсуърт и „17 Bridges” с Чадуик Боузман, но в тях Русо са в ролите или на продуценти, или сценаристи. Сега обаче научаваме и за първия филм, който те ще режисират заедно извън Марвел-вселената – криминалният трилър „Cherry”.

Продължавайки споменатата актьорска тенденция, главната роля в „Cherry” ще се изпълнява от Том Холанд, любимия на публиката, приятелски настроен, квартален Спайдър-мен. Филмът е базиран на книгата на Нико Уокър и разказва истинската му история на ветеран от войната в Ирак, който има тежко недиагностицирано пост-травматично стрес разстройство, което го докарва до банкови обири и зависимост към опиоиди.

Студиото на братята Русо AGBO е спечелило много оспорван търг за правата над книгата, наддавайки над големи студия като Warner Bros и Sony. Двамата братя са споделили, че са искали толкова много именно те да се заемат с проекта, защото го чувстват невероятно важен и близък – двамата са от Кливланд, откъдето е и авторът на книгата, но освен това двамата са преживяли загубата на близки хора заради опиоидната криза, която вече от години продължава да вилнее из Америка.

Братята Русо ще режисират „Cherry” по адаптирания сценарий на Джесика Голдбърг – сценарист и създател на много силния сериал „The Path”. Изпитваме огромно уважение към Джо и Антъни Русо, тъй като това, което те постигнаха с двете части на Капитан Америка и Отмъстителите, е безпрецедентно и невероятно постижение. Сякаш обаче нямаме в главите си представа за техния режисьорски стил и интереси. Заради това се радваме, че сценарият ще бъде поет от човек като Голдбърг, тъй като „The Path” е изключително комплексен и завладяващ сериал с много силно изразена тематика и стилистика.

Проектът ни звучи доста интересно и ще продължаваме да се ослушваме за новини покрай него. А дотогава, да си знаете – остават точно 43 дни до „Краят”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *