След като счупиха рекорда за най-номиниран сериал за награда „Еми”, създателите на фентъзи епиката „Игра на тронове” могат да се насочат повече от уверено към своя последен сезон. Всичко за него можете да прочетете в новините ни до момента, като акцентите са списъка с режисьори, новината за епичната битка, снимана 55 дни, както и подробностите около спиноф сериали, на които уж беше дадена зелена светлина. Вчера обаче научихме точно обратното.

След като по време на летния прес тур на Television Critics Association Кейси Блойс пусна бомбата, че „Deadwood” ще получи най-накрая игралния филм, който заслужава, за да завърши логично историята, програмният директор на HBO даде и някои уточнения за един от най-чаканите сезони в историята на телевизията.

Преди всичко стана ясно, че всички спинофи, освен един, са прекратени. Това означава край на четирите проекта на  Макс Борнщайн („Годзила, „Конг: Островът на черепа“), Джейн Голдман („Шут в г*за”, „Kingsman„), носителят на Оскар Брайън Хелгеланд („Поверително от Ел Ей“) и ветеранът Карли Рей („Mad Men”, The Leftovers”). Колкото до този, който все пак ще се случи, предполагаме, че става въпрос за предисторията, за която сме писали вече. Всичко друго обаче остава на пауза. На въпроса дали са зачертали окончателно всички останали идеи или има възможност в даден момент да се върнат към тях, от студиото отговарят: „Комбинация от двете”.

На нас това ни звучи повече от логично – искат да видят как ще потръгне първия самостоятелен сериал, след което ще преценят дали финансовият риск си заслужава. Насочваме вниманието ви, че все пак това ще са истории, които няма да ползват за основа книгите на Джордж Р. Р. Мартин и ще бъдат без познатите герои, които станаха любимци на феновете. Не виждаме нищо странно в решението на HBO и се надяваме да получим логична и добре изпипана предистория. В заключение Блойс съобщи, че осми сезон на „Игра на тронове” ще се появи в първата половина на следващата година и остана самодоволно лаконичен с думите: „Няма да ви казвам какво да очаквате, но е наистина нещо страхотно”.

tomasz-jedruszek-3092f

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. HBO са спрели да копаят надолу. Браво! Сега хайде да вземат да направят нещо качествено, че сигурно вече има хора, които не помнят, какво правеха навремето…