Катрин Брея (Fat Girl, The Last Mistress) не е снимала от години, но след известни колебания поради здравословното си състояние, френската режисьорка е възвърнала увереността в силите си и преди няколко месеца представи в Кан своя нов филм Last Summer (L’Été Dernier). В него главните роли са поверени на Леа Дрюкер, Оливие Рабурден и Самуел Кирхер – син на актрисата Ирен Жакоб и Жером Кирхер, за когото това е дебют пред камерата.

75-годишната Брея е известна с любовта си към провокативните сюжети и Last Summer не е изключение. Историята, е римейк на датския филм от 2019 година Queen of Hearts, а в центъра на сюжета са отношенията между син-тийнейджър и неговата доведена майка. Вижте първия му трейлър.

Ето как представят филма в програмата си организаторите на най-авторитетния филмов фестивал в Кан, където творбата се състезаваше за „Златна палма“ през пролетта:

Last Summer проследява изключително успешната адвокатка Ан, която живее със съпруга си Пиер и техните дъщери. Постепенно Ан затъва в страстна връзка с Тео – 17- годишният син на Пиер от негов предишен брак, като с действията си застрашава и кариерата, и семейството си.

В съвременното общество, изпълнено с лицемерие и повсеместни лъжи, много лесно може да се манипулира измамана реалност, конструирана от заблуди. А когато внезапно наяве излязат шокиращи разкрития – никой не е застрахован от тотално срутване на представите за семейство, дом, нормални човешки отношения.

Както вече стана ясно, премиерата на Last Summer бе в основния конкурс на Кан на 25 май, а широкото разпространение във Франция е планирано да започне на 12 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *