Приключил работа по 25-я филм за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“ (чиято премиера беше отложена отново – този път за 2 април 2021) Кари Фукунага се ориентира към следващия си режисьорски проект, с който, по всичко изглежда, ще се завърне към малкия екран, където сътвори невероятния първи сезон на „Истински детектив“ и недооценения „Maniac“.

Според Deadline, Кари Фукунага ще режисира първите три (от общо десет) епизода от посветения на Втората световна война 200-милионен сериал на Apple TV+ „Masters of the Air” на Стивън Спилбърг и Том Ханкс, който се явява своеобразен „духовен наследник“ на доста успешните (и също посветени на ВСВ) „Band of Brothers” и „The Pacific“. В основата на сюжета е публикуваната през 2007 книга „Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany” на Доналд Л. Милър, която разказва дълбоко личната история американските и британски пилоти на бомбардировачи, които извършват едни от най-ранните офанзиви над Германия по време на Втората световна.

Ако сте пропуснали предишните ни новини по темата, отбелязваме, че тези пилоти са били част от легендарните военновъздушни сили „Mighty Eighth”, които (според официалния синопсис на книгата) са загубили повече войници от Морската пехота. Те са прекарвали доста от времето си по барове и танци, но мисиите им често се превръщат в неописуем ужас. Според военната статистика през 1943 шансът им за оцеляване е бил 1 към 5…

В нашите очи Кари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”, „True Detective”, „Beasts of No Nation”) се е доказал многократно и сме абсолютно сигурни, че ще се справи отлично и с тази тема, както и че ще зададе страхотен тон и атмосфера на цялата поредица. Нямаме търпение да видим крайния резултат. Разбира се, любопитни сме да разберем и кои ще са режисьорите на останалите епизоди. Допускаме, че Том Ханкс може да се пробва с един – все пак вече го е правил в „Band of Brothers”. В очакване сме да научим и актьорския състав.

Сценаристи на „Masters of the Air” са Джон Орлоф и Греъм Йост, които са автори на няколко епизода на „Band of Brothers”. Двамата са и изпълнителни продуценти, наравно с Дарил Франк и Джъстин Фолви от Amblin Television на Стивън Спилбърг, както и със Стивън Шершиън от Playtone на Том Ханкс и Гари Гьоцман. Към продуцентския екип ще се присъедини и Кари Фукунага със своята Parliament of Owls.

Очаква се снимките да започнат през март 2021. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *