Дълга и широка е драмата с прекратения сериал на HBO „Deadwood”. Говореше се, че има шанс за подновяване, но преди известно време Тимъти Олифант уби всякакви надежди, че почитателите на сериала някога ще видят подобаващ завършек на суровия уестърн. Думите му буквално бяха, че „няма никакъв шибан начин” това да се случи. Доста категорична и обезсърчаваща констатация, нас ако питате. Припомняме ви, че „Deadwood” беше прекратен след третия си сезон преди повече от десетилетие. Оттогава феновете на сериала умоляват шоурънъра Дейвид Милч да направи всичко по силите си да завърши историята с нов сезон или пълнометражен филм. Трудно е за вярване, но това съвсем скоро ще се случи.

Видяхме, че сме писали новина относно работата по сценария, която е започнала преди две години. Още тогава имахме надежди, макар и не твърде силни, че все пак филмът ще се случи. Вчера обаче от HBO потвърдиха, че снимките ще започнат съвсем скоро. Ето и точните думи на програмния директор на HBO Кейси Блойс, който пусна новината в интервю с Variety:

„Всички тези хора работиха здраво, за да се случи това. Беше дълъг логистичен кошмар да съберем и нагласим графиците на актьорите, но ето ни днес тук. Имаме зелена светлина.”

Очаква се снимките да започнат тази есен, най-вероятно в началото на октомври и ако всичко върви по план, от студиото очакват филмът да е готов до пролетта догодина, въпреки че от HBO все още не се обвързват с конкретна премиерна дата. „Deadwood” е един от най-високо оценените сериали на HBO, събрал 28 номинации за Еми през трите си години и спечелил 8 от тях, като Иън Макшейн има Златен глобус за ролята си на Ал Суеренген.

Само като погледнахме горната снимка и си спомнихме чудесните изпълнения на Олифант, Макшейн, Моли Паркър, Брад Дуриф, Ърл Браун, Джон Хоукс и останалите чудесни актьори и актриси, които вдъхнаха живот в тази автентична история. Истински светъл ден ще е този, в който видим заслужения край на сериала. Стискаме палци всичко да мине по план. Можете да сте сигурни, че ще ви държим в течение за всякакви подробности.

ian-mcshane-deadwood

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments