Почит към миналото и споделена обич – какво повече е нужно на един възрастен човек, чиито „златни“ години понякога се оказват по-тежки от очакваното?! Една британска драматична и – както обичат да определят подобни сюжети – „стопляща сърцето“ история е създадена по реално случили се събития от преди 10-ина години.

През лятото на 2014 година Бърнард Джордан успява да се „измъкне“ от дома, в който се грижат за него, за да се срещне с другарите си на брега във Франция и да почетат загиналите по време на празненствата по случай 70-годишнината от десанта в Нормандия по време на Втората световна война – паметния D-Day.

Режисьор на The Great Escaper е Оливър Паркър, а главната роля е поверена на легендарния Майкъл Кейн!

Приключението с това необичайно пътуване се случва в рамките на 48 часа, а филмовият разказ поставя специален акцент и върху любовта, която споделят героите на Кейн и Гленда Джаксън в продължение на седем десетилетия! Наслада за всички сетива е срещата с майсторството на актьор като Майкъл Кейн, който през месец март навърши 90 години. Събитията около „голямото бягство“ на неговия герой Бърнард се превръщат в медийна сензация – решимостта на ветерана да стигне до Франция, независимо какво ще му коства това, е вдъхновяващо свидетелство да несломимия дух на едно изчезващо поколение…

Във филмографията на режисьора Оливър Паркър са заглавия като Othello, An Ideal Husband, The Importance of Being Earnest, St. Trinian’s & St Trinian’s 2, Dorian Gray, Johnny English Reborn и др. По сценария на The Great Escaper работи Уилям Айвъри, а в актьорския екип, освен Майкъл Кейн и Гленда Джаксън, са още Джон Стандинг, Даниел Виталис, Доналд Сейдж Маки, Лаура Маркъс и Иън Конингъм. Продуценти са Робърт Бърнстейн и Дъглас Рей.

Премиерата на филма във Великобритания е на 6 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment