След като вчера видяхме тийзър на „Maniac“ на Кари Фукунага, днес е време да отправим поглед към другия свръхочакван от нас сериал за годината (доскоро в тази категория присъстваше и „The Ballad of Buster Scruggs“ на братя Коен, но скоро научихме, че той е бил префасониран във филм). Става дума за екранизацията на романа на Джон льо КареМалката барабанчица“ („The Little Drummer Girl“), с която един от най-добрите режисьори, работещи в момента – Парк Чан-Уук („Oldboy“, „Thirst“, „Stoker“, „Слугинята“), прави дебюта си на малкия екран.

Действието на „Малката барабанчица“ се развива в края на 70-те и разказва историята на американската актриса Чарли, която на почивка в Гърция завързва любовна връзка с мистериозен непознат, чиито намерения обаче се далеч от романтични. Мъжът се нарича Бекър и е израелски агент, който я оплита в сложен план с изключително високи залози, оркестриран от носещия тежко бреме на плещите си майстор шпионин Курц. Чарли трябва да изиграе приятелка на брата на атентатор, убил израелски дипломат и неговото семейство, за да може той да бъде подмамен и ликвидиран. Чарли не знае докъде трябва да стигне в своето превъплъщение и доколко трябва да се откаже от себе си.

В главните роли влизат Флорънс Пю (Чарли), Александър Скарсгард (Бекър) и Майкъл Шанън (Курц), а благодарение на AMC, които представиха първите снимки от 6-епизодния мини-сериал, вече може да видим как ще изглеждат те на екран.

Little-Drummer-Girl-Michael-Shannon Little-Drummer-Girl-Park-Chan-Wook Little-Drummer-Girl TLDG_103_JO_0320_0785_RT-1024x683

Дето се вика, дотук добре. Нямаме търпение да видим трейлър, за да усетим атмосферата и ритъма на историята. Обожаваме Парк Чан-Уук (или Чан-Ук Пак, ако предпочитате) и сме сигурни, че за поред път ще ни предложи наистина качествено кино, особено предвид литературна основа на Джон льо Каре. И да, казваме кино, въпреки че става дума за телевизия.

Малката барабанчица“ („The Little Drummer Girl“) е финансиран от The Ink Factory с партньорството на 127 Wall и се копродуцира от BBC и AMC, които са отговорни за „The Night Manager“, отново екранизация по Льо Каре. Продуцент е Лора Хейстингс-Смит („Хауърдс Енд“, „Макбет“), а Саймън и Стивън Корнел са изпълнителни продуценти наравно с Джон льо Каре, Мона Куреши, Джо Тсаи, Артър Уанг и Уонджо Юнг.

Премиерната дата ще бъде през ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Това го бях забравил, че ще го има. Благодаря за припомнянето – изглежда и звучи доста, доста яко. Не ми се мисли октомври, ноември и декември с всички „оскарови“ и „фестивални“ филми, както и сериали от подобен калибър какво чудо ще е…