Ако сте от по-редовните ни читатели, вероятно знаете, че Едгар Райт е един от любимите ни режисьори и за нас всеки нов негов проект (а те никак не са начесто) е повод за радост. След като ни зарадва със „Зад волана“, нямахме търпение да разберем какъв ще е следващият му филм, който – сега научаваме от IndieWire – може да се окаже документален филм за групата „Sparks“. Освен че прекарва доста време с музикантите, Райт вече е заснел и един от концертите им в Лондон, така че до известна степен, работата по филма е започнала.

Ето какво казва режисьорът:

Вече заснех концерта им в Лондон в края на май. Останалото предстои да изясним и в момента се ровим в архивите. Аз съм им фен, откакто ги видях на „Top Of The Pops“ през 1979. Имах „Beat The Clock“ на плоча.

Не сме сигурни, че Райт действително е фен на „Sparks“ от 79-та година, когато е бил на 5, но не сме никак изненадани, че е решил да се пробва в жанра – всеки, който има дори съвсем бегла представа за присъствието му в социалните мрежи, знае, че е меломан, а и в миналото е режисирал клипове за Beck, Шарлот Хедърлии Фарел Уилямс (идеята за „Зад волана“ може да откриете в клипа на „Blue Song“ на Mint Royale с участието на Ноъл Фийлдинг).

Доколкото разбираме, този все още неозаглавен документален проект далеч не е единственият, който Райт разработва – вече сме споменавали идеите за продължение на „Зад волана“, екранизация на „Grasshopper Jungle“ и дори вече поостарели планове за анимация, а вероятно има и още много идеи, които просто още не е споделил с феновете си.

Но за разлика от някои от останалите заглавия, които все още са на много ранен етап (ако въобще се случва нещо), този проект е един от основните и действително работи по него. Любопитни сме за още подробности и ще ви държим в течение, ако има такива.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *