едгар райт

От доста години опяваме колко страхотен е Едгар Райт и как всеки негов филм е повод за радост и вълнение, но досега масовата публика като че ли не беше на нашето мнение. „Зад волана“ (който ние продължаваме да наричаме „Baby Driver“, защото никак не харесваме българското заглавие) промени това и стана сериозен боксофис хит, особено предвид скромния му бюджет, затова Холивуд не успя да се удържи и веднага се заговори за продължение. Първоначално игнорирахме повечето слухове, но сега вече имаме официално потвърждение от самия режисьор, че Sony искат да видят Бейби отново зад волана и като че ли има сериозен шанс това да се случи.

Въпреки че засега няма яснота дали Райт отново ще режисира и дали това ще е следващият му филм, поне знаем, че се мисли по въпроса. Ето какво сподели самият той:

От студиото ме помолиха да напиша сценарий за продължение и това е един от случаите, в които може и да го направя, защото смятам, че има накъде да продължим по отношение на героите. Бейби стигна до нов етап…

В момента се работи по договора и се надявам, че поне ще напиша втория филм. Определено имам много идеи. Не знам дали ще е следващият ми филм. Всъщност в момента се изяснява това. Разработвах няколко неща, имам няколко нови идеи, а имам и много чудесни предложения, които получих след премиерата на „Зад волана“…

Бих искал много скоро да се върна на снимачната площадка, защото – поради причини извън моя контрол – между „The World’s End“ и „Зад волана“ минаха четири години. Не искам отново да мине толкова време. Бих искал да имам готов филм в следващите две години.

Взе ни думите от устата, дето се вика! Достатъчно сме писали за прекалено голямата пауза преди „Зад волана“ (след напускането му на „Ant-Man“), затова няма отново да подхващаме темата, но силно се надяваме, че никога повече няма да се налага да чакаме толкова години за нов филм на Райт. Друг е въпросът дали „Зад волана“ има нужда от продължение и какво ли би се получило, ако Райт напише сценария, но не режисира филма.

Ще видим как ще се развият нещата и разбира се, ще ви държим в течение – щом става дума за един от любимите ни режисьори, винаги следим новините отблизо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Тея дни пак си направих маратон на филмографията му и пак останах изумен как режисьор като него от самото начало има пълен креативен контрол над проектите си. Всяка секунда от филмите му е глътка свеж въздух и всичко вдъхва искреност. Имаме късмет, че тоя човек се е развил,както се е развил и нека да продължава да го прави. Квото и да снима,ще се гледа 100%.

  2. Повече ми се гледа екранизация по “Grasshopper Jungle”, oтколкото продължение на “Baby Driver”.