едгар райт
Едгар Райт

Сигурно съществуват хора, които не знаят кой е Едгар Райт… или пък такива, които знаят кой е, но не го харесват. Пожелаваме им никога да не се размножат, за да може бъдните поколения да разбират повече от кино. Ние, както вероятно ви е известно, сме луди почитатели на цялата му филмография, а всеки негов нов проект е чудесен повод да се напием в офиса. Сега, докато пишем тези редове, си размятаме завалени наздравици, очаквайки с нетърпение развитието на екранизациятаGrasshopper Jungle“, с която Райт може би ще се заеме съвсем скоро.

Юношеският роман е дело на писателя Андрю А. Смит и е ситуиран в малко градче в щата Айова. Главните герои са сексуално съзряващи младежи, които по неволя отприщват нашествие от гигантски богомолки. Насекомите са едновременно гладни и разгонени, а инвазията им предполага края на света… и за капак: никой си няма идея как може да се оправи положението.

grasshopper jungle корица
Корицата на „Grasshopper Jungle“ на Андрю Смит

Grasshopper Jungle“ излиза за първи път през 2014 г., а година по-късно е удостоен с Boston Globe-Horn Book Award. Говори се, че сценарият е написан от Скот Розенбърг, което до известна степен ни смущава, тъй като той стои зад сюжета както на добри, така и на лоши заглавия от близкото минало. Продукцията ще е с шапката на New Regency, а премиерната дата засега не е ясна, но едва ли ще видим адаптацията преди края на 2018 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments