Едгар Райт

През годините неведнъж сме споменавали, че Едгар Райт е един от любимите ни млади режисьори и с нетърпение чакаме всеки негов филм. Особено ясно си проличаха чувствата ни, когато Райт напусна „Ант-мен“ и осъзнахме, че ще трябва да чакаме още неясно колко години за нов филм. За щастие, той продължава да работи и ни чакат обещаващи заглавия, сред които може би и „За щастие, млякото“ по Нийл Гейман с Джони Деп.

Миналата седмица пък научихме отличната новина, че Райт ще е режисьор и съсценарист на анимационен филм за DreamWorks Animation и при това филм, който звучи наистина интересно. Като начало, Райт ще работи по сценария с Дейвид Уалиямс („Little Britain“), а първоначалната идея за проекта е била за „невероятно изнервена сянка, която мечтае за по-вълнуващ живот, но е залепена за Станли Гръб – най-скучния човек на света“.

Ето както казва самият Райт за идеята:

„Като тийнейджър, първите ми опити в правенето на филми бяха анимации и беше невероятно интригуващо, когато получих обаждането на DreamWorks Animation. Когато ми предложиха концепцията за „Сенките“, сякаш видях плаката, заглавката и почти целия филм. Страхотно приключение е да пишеш такова нещо и то с един от най-старите ми приятели в комедията – Дейвид Уалиямс.“

Нямаме търпение да видим какво ще се получи, но засега нямаме ни най-малка представа кога Райт ще се заеме с филма и съответно кога да го очакваме по кината. Ще ви държим в течение, но се пригответе за сериозно чакане – не виждаме как все още неозаглавената анимация може да се появи по екраните преди края на 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *