burning1
Тазгодишният фестивал в Кан приключи – тук можете да видите кратък обзор на победителите, но ние тепърва ще пишем често за по-впечатляващите филми, които бяха представени и чиито премиери за масовата публика предстоят. Едно от най-добре приетите заглавия и фаворит на критиците (въпреки че не спечели „Златната палма“, която отиде при „Shoplifters“ на Хирокадзу Корееда) е южнокорейският „Burning“ с участието на Стивън Юн („Живите мъртви“), чието изпълнение получи изключително много похвали.

Режисьор на драмата е Лий Чан-дон, чийто предишен филм „Poetry“ беше представен в Кан през вече далечната 2010 и спечели наградата за най-добър сценарий. Сега той се завръща с „Burning“, който е екранизация по разказа на Харуки МуракамиBarn Burning“, и въпреки че филмът все още няма премиера извън Южна Корея, благодарение на фестивалния успех получаваме един отличен трейлър и два клипа, които да ни дадат малко по-добра представа за атмосферата на филма и изпълненията на главните актьори – А-ин Ю, Йон-сео Юн и Стивън Юн.

Сред ревютата и коментарите за филма след прожекцията му в Кан се открояват извадки като „омайваща драма с диалог на границата с лиричното“, „красива поема“ и „майсторска екранизация за секс, завист и пиромания“. Не намираме и едно ревю, което да описва „Burning“ като слаб или дори просто приличен филм, но трябва да признаем, че не сме и търсили такива коментари – филмът на Лий Чан-дон ни изглежда наистина любопитен, склонни сме да се доверим на зрителските реакции в Кан и засега рекламите ни радват с това, че не прекаляват с издаването на сюжета (същото важи и за официалния синопсис, който можете да видите по-долу). Силно се надяваме, че ще имаме шанс да видим „Burning“ на някой роден фестивал, където със сигурност ще намери сериозен брой фенове.

Джонсу се среща с Хаеми, стара позната, с която са израснали в един и същи квартал. Тя го моли да се грижи за котката ѝ, докато е в Африка. Когато Хаеми се връща от пътуването, тя запознава Джонсу с новия си приятел Бен – загадъчен и богат мъж, с когото се е запознала в Африка. Един ден Бен идва на гости и признава тайното си хоби…

fullsizephoto965652

fullsizephoto965650

 

 

burning-poster

Режисьор на „Burning“ е Лий Чан-дон („Poetry“), който екранизира разказа на Харуки Мураками „Barn Burning“. В главните роли са А-ин Ю, Йон-сео Юн и Стивън Юн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments