Вече знаете за предстоящата екранизация на „Judge Dredd”, но след като се оплакахме, че покрай проекта няма много развитие, от Empire подготвиха Movie-Con представяне и поразпитаха продуцентите Андрю Макдоналд и Алън Райх. И слуховете за Карл Ърбан в ролята на съдията вече са официално потвърдени. Също така снимките започват в Южна Африка съвсем скоро.

Да оставим самият Макдоналд да ни разкаже подробностите:

„Най-важното за Дред е, че е фантастичен комикс, който беше абсолютно съсипан преди 20 години. Идеята ни е да направим много мрачен, реалистичен филм, категория R, затова е много важно да уцелим подходящия тон на Дред в Мегасити. Той няма да си свали каската. Моторът му ще изглежда истински. И той ще удря хората и това също ще изглежда истинско… Напоследък има промяна във филмите по комикси. Преди се подхождаше несериозно, но сега вече са сериозни. Избрахме един тип на име Карл Ърбан да изиграе Дред. Ще снимаме в Йоханесбург, режисьор е Пийт Травис и снимаме с екипа на „Сектор 9” – и ако се справим както трябва, Алекс има още няколко идеи за други истории. Филмът не е по отделен комикс и Джон Уагнър участва във взимането на всички решения.”

Както забелязвате от леко несвързаните изречения, това всъщност е компилация от отговори на различни въпроси, отправени към продуцентите по време на  Movie-Con. Особено ни радва, че Дред няма да си свали каската (нищо, че отдолу ще е Ърбан), както и че екипът се допитва до създателя на Дред, Джон Уагнър. А ако се чудите за кой Алекс става дума, още миналия път напомнихме, че сценарист е Алекс Гарланд („Sunshine”).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *