Да не урочасаме нещата (не че вярваме в подобни глупости), но се увеличават значително шансовете вторият проект на сценариста и режисьор на модерната хорър класика „ВещицатаРобърт Егърс най-накрая да се случи и това да бъде фентъзи хорър-трилърът „The Lighthouse“, за който разбрахме преди няколко дни, когато излезе новина, че Уилям Дефо ще влезе в главната роля.

Първоначално не искахме да възлагаме много големи надежди, защото сме чували кастинг новини и за други проекти на Егърс, като тази за Аня Тейлър-Джой в подготвяния римейк на „Носферату“ на Фридрих-Вилхелм Мурнау, а в крайна сметка нещата не стигнаха до реализация, но сега научаваме за ново актьорско попълнение към филма, което реално не е гаранция, че „The Lighthouse“ наистина ще се случи, но показва, че по проекта се работи, което на този етап ни е достатъчно.

Но да минем по същество: THR съобщават, че актьорът, който ще се присъедини към Уилям Дефо е Робърт Патинсън, като на този етап все още не е ясна каква ще бъде неговата роля. Това, което знаем като информация за филма, е, че действието ще е ситуирано в света на морските митове, а конкретната история ще се развива в Нова Скотия в началото на ХХ в. и ще разказва за застаряващ пазител на морски фар на име Олд (Дефо).

Но каквато и да е ролята на Робърт Патинсън, с голяма доза сигурност можем да кажем, че „The Lighthouse“ ще е поредната стъпка в кариерата му, която го отдалечава от трагедията „Здрач“ и затвърждава позицията му на наистина добър актьор – позиция извоювана чрез поредица смели и интелигентно подбрани роли, както при големи, доказали се творци, така и при млади и перспективни таланти.

Предвидено е снимките на „The Lighthouse“ да започнат тази пролет и стискаме палци като за световно, наистина да стане така. Припомняме, че продуценти са Родриго Тейшейра, Лоренцо Сант‘Ана от RT Features и Джей Ван Хой и Йорий Хенли за Parts & Labor, а с разпространението ще се нагърбят A24 – същата комбинация, която стоеше и зад „Вещицата”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments